De Citit : Știri

Calendar Evenimente implineste un an

| 22 septembrie

Piata de evenimente a continuat sa creasca in Romania in pofida crizei, in ultimele 8 luni ale anului curent inregistrandu-se 3870 de evenimente pe www.calendarevenimente.ro, cel mai mare portal de profil din tara. Portalul sarbatoreste zilele acestea un an de la lansare, timp in care a ajuns numarul 1 in domeniul evenimentelor in Romania.

Site-ul www.calendarevenimente.ro a inregistrat pana astazi 5670 de evenimente de la lansarea sa din septembrie 2008, totalizand 26700 de zile de evenimente, deoarece multe dintre acestea se organizeaza in paralel pe o durata mai lunga de timp. In prima jumatate a acestui an (Ianuarie-Iulie 2009) site-ul a contabilizat 2800 de evenimente, cu 55% mai multe decat in ultima jumatate a anului 2008! Majoritatea evenimentelor din prima jumatate a anului 2009 au fost organizate in Bucuresti (60%), dar orasele mari ale Romaniei incep si ele sa descopere ca aceste activitati le pot aduce beneficii de imagine considerabile. Intre capitalele de judet Clujul ocupa locul I cu 280 de evenimente organizate in perioada mentionata, pe locul II se claseaza Constanta cu 145, iar pe III Iasiul cu 129, restul fiind impartit intre celelalte orase. Evenimentele sunt plasate pe site direct de catre companiile organizatoare, de catre echipa Calendar Evenimente si de cei 9 jurnalisti colaboratori ai site-ului.

Site-ul permite aflarea tuturor evenimentelor ce se vor organiza in viitor, dupa orice cuvinte de cautare, dupa data, locul de desfasurare, numele organizatorului, etc. Scopul declarat al portalului este de a contura o agenda publica a tuturor evenimentelor mari care au loc in Romania in viitor pentru a eficientiza participarea persoanelor fizice, dar si a companiilor la aceste evenimente.

”Sarbatorim luna aceasta un an de la lansarea www.calendarevenimente.ro. Site-ul s-a afirmat rapid drept cea mai importanta resursa de evenimente din Romania, indeplinind atat scopul de a informa utilizatorii cat si pe cel de a le oferi spre vanzare bilete online la cele mai variate evenimente organizate in orasele tarii. Din punctul nostru de vedere vom fi intotdeauna la dispozitia celor care vor sa-si faca evenimentele cunoscute marelui public”, afirma directorul companiei Mastermind Communications care administreaza site-ul, Mihai Maties.

Acesta considera ca de la inceputul anului pana in prezent organizarea de evenimente publice a reprezentat o solutie de promovare mai ieftina si mai eficienta pentru marile companii si institutiile de stat, decat sistemul de publicitate clasic.
Numarul 1 la cautarile pe Internet dupa sintagme precum ”calendar evenimente”, ”evenimente in Romania” sau ”evenimente business”, site-ul are azi o medie de 5400 de vizitatori unici pe saptamana si peste 90.000 de vizite pe luna, conform propriilor rapoarte de server, si a realizat o crestere lunara medie de 417% la numarul de vizitatori si 1403% la vizite.

Calendarevenimente.ro ofera posibilitatea de a gasi si a vedea din timp evenimentele ce se organizeaza in Romania. Utilizatorii pot sa compare evenimentele de pe piata, sa cumpere bilete online la evenimente si sa primeasca newslettere si alerte cu privire la evenimentele indragite. Pentru companii, site-ul ofera cel mai simplu de utilizat planificator de evenimente astfel incat jurnalistii si publicul sa afle cat mai din timp despre concertele, inaugurarile, conferintele, seminariile sau intalnirile cu presa oferite de fiecare organizator.

Jurnalistii pot folosi portalul cu doua scopuri: pentru a se informa despre evenimentele viitoare, in vederea participarii si pentru a plasa ei insisi evenimente pe site. Contul pentru Jurnalisti este dedicat profesionistilor informatiei care vor sa contribuie cu evenimente de actualitate la baza de date a calendarevenimente.ro, activitate pentru care vor fi remunerati.