De Citit : Recomandări

Seara Catalana la Los Toreros…

| 22 februarie

… presarata cu numeroase surprize si reprize de dans spaniol Spaniolii iubesc viata si asta se vede in felul lor exuberant si vocal de a fi. Iar toata aceasta energie trebuie alimentata de o bucatarie pe masura, formata in rimtul istoriei Spaniei. Catalunia este unica si este recunoscuta pentru felurile sale deosebite de mancare, unele dintre cele mai apreciate ale bucatariei spaniole.
Bucataria catalana, la cunia Catalana – un stil mediteranian de gatit, cu arome indraznete, coapte la soare – satisface gusturile tuturor gurmanzilor din lume. Mancarurile traditionale catalane nu sunt complicate, sunt consistente si sunt insotite de cateva sosuri de baza. Bucataria catalana se caracterizeaza prin combinatia de mar y montania (marin si terestru). La cunia Catalana este in general, plina de toate felurile de carne si fructe si bineinteles masline. Principalele ingrediente din felurile de mancare traditionale catalane sunt uleiul de masline, rosiile, usturoiul, ardeiul iute, vanata, dovleacul si ierburile aromate, care, amestecate, formeaza samfaina, un sos delicios si foarte raspandit, care se serveste cu multe feluri de carne si peste.
Alte sosuri cunoscute sunt romesco (nuci, rosii si boia de ardei) si allioli (o maioneza tare, pe baza de usturoi). Esenta bucatariei catalane sta in sosurile speciale care se servesc impreuna cu diferite tipuri de carne. Ca si alte bucatarii regionale spaniole, cea catalana este orientata spre condimente gen sofran si chimen, precum si spre dulciuri pe baza de miere.
Un amestec de ingrediente si traditii adauga stil preparatelor culinare: fructele de mare si carnurile insotite de o varietate bogata de sosuri, sunt la loc de cinste. Sa nu uitam de paella dar nici de celebrele tapas, populare in toata lumea, originare din Spania. Catalanii abunda si in ceea ce priveste deserturile. Acestia folosesc numeroase combinatii de fructe proaspete, sosuri si siropuri, creme, ciocolata, inghetata, dar cel mai cunoscut desert catalan ramane crema catalana.
Pentru seara Catalana, bucatarul sef al restaurantului a stabilit urmatorul meniu:
Tartine catalane
Vin Alb
Legume sote cu ciuperci prajite
Vin Rosu
Vinete umplute in stil spaniol
Crema catalana
Va dorim pofta buna si distractie placuta!