Ca orice barman care se respecta Calin Jeler are bineinteles si el retete creatie proprie, retete de succes, care au cunoscut notorietatea.
"Funar Cocktail":100 ml. suc de piersici, 100 ml suc de portocale, 20 ml. sirop de grenadine (rodii), 30 ml blue curacao diluat cu rom alb. Garnish: felie de piersica+cireasa+coaja de portocala, iar metoda de preparare este floating&layering intr-un pahar high ball over ice. Acesta este primul sau cocktail realizat la prima sa participare la o competitie unde s-a clasat pe locul 3, competitie c]stigata de marele maestru barman Ghita Prodan.
"Flash Cocktail" :1/2 de fluta crushed ice, 20 ml blue curacao, 20 ml Charleston Follies, top-up with dry champagne. Garnish: cireasa maraschino. Metoda de preparare: floating&layering intr-un pahar champagne flute. Reteta a fost creata la barul Flash, primul cocktail bar din Cluj-Napoca, in al carui meniu se regaseau peste 160 de cocktail-uri. Aici Calin a activat peste 3 ani si a cunoscut adevaratul progres profesional alaturi de o generatie de barmani de calitate.
"Golden Apple Martini": 30 ml citrus vodka (Smirnoff), 20 ml. Goldschlagger (lichior de scortisoara cu fulgi de aur), 30 ml apple juice. Garnish: pahar cocktail glazurat cu gum syrup si pudra de aur. Metoda de preparare este stir & strain intr-un pahar de cocktail bine racit. Acesta este un cocktail creat la Londra unde trendul bauturilor care contin foita de aur este in mare voga.
“Nu pot sa ma laud cu un palmares foarte mare de "inventii proprii", datorita deceptiilor pe care le-am avut dupa aparitia internetului, caut]nd asa-zisele mele creatii, mi-am dat seama ca undeva in aceasta lume atat de mare cineva le-a incercat si promovat. Pot in schimb sa ma laud cu introducerea si promovarea multor retete si "shot-uri" in orasul nostru, gen "Passport to hell", "Flatliner", "Aviation", "Knock out" ,"Long Island Ice tea" si lista poate continua mult si bine. Un sfat tuturor barmanilor: nu uitati ca barul, (cu tot ce inseamna meniu, curatenie, organizare, etc.) este oglinda barmanului. Multa inspiratie in continuare!”
Multumesc Calin Jeler!
Esti un exemplu pentru noi toti!
www.barmania.ro