De Citit : Editoriale

Fuck this country!

| 11 decembrie

Sper, desi suntem in postul Craciunului, sa ajunga pe vinovatul de starea drumurilor din Romania, gandurile tuturor soferilor, care stateau pe o ploaie semi-torentiala intr-o ceata de nu vedeai la cincizeci de metri, trasi pe dreapta schimband cauciucuri taiate si jante deformate de gropile din carosabil. Inclusiv ale mele (gandurile, nu cauciucurile).
Sper sa il ajunga si gandurile celor care platesc amenzi peste amenzi de rovignete (pentru necunoscatori, amenda este de 250 de lei daca te surprind camerele fara rovigneta valabila). Din cate stiu, taxa pentru rovigneta (in valoare de 123 de lei) este pentru intretinerea drumurilor. Tocmai din aceasta cauza, nu ii doresc decat o plimbare, pe o placa metalica, stand in fund, cu bile de rulment in loc de roti. Doar o plimbare. Sau “decat o plimbare” – probabil pe limba lui. Apoi, sa fie tarat spre paduri de foioase de niste oameni dusi pe la sala si sa fie pus sa schimbe toate partile vatamate ale masinilor care s-au stricat din cauza lui. Rulmenti, cauciucuri, capete de bara, bielete de directie, tot, tot, tot.
Nu il ultimul rand, ii doresc sa aiba parte de un incindent asemanator cu cel al sutelor de soferi, pe o vreme asemanatoare (iarna, ceata, lapovita) si sa fie lipsit de manusi, sa fie imbracat subtire, sa nu mai aiba baterie la telefon si nici incarcator de masina, sa nu aiba bani cash, sa-I fie spray-ul de reparat pneuri expirat, sa aiba nevoie urgenta la toaleta, cea mai apropiata localitate sa fie la cel putin 50 de km si niciunul dintre soferii care trec pe langa el sa nu fie milostivi. Cam atat.
Ma gandesc ce poate simti un strain aflat in concediu in tara noastra in aceste conditii. Un om venit dintr-o tara civilizata, Anglia sa zicem. Un om care si-a platit vacanta, si-a inchiriat o masina si a nimerit pe drumurile patriei noastre. Poate doar un “fuck this country”.