Locuri : Muzee

Muzeul Zoologic Cluj

Muzeul Zoologic face parte din Patrimoniul Universitatii Babes-Bolyai, si este format din mai multe colectii stiintifice de animale (colectia malacologica Biltz, colectia lepidopterologica Franzenau, colectia de izopode Radu etc.). Ca valoare stiintifica si dupa numarul de exemplare conservate, Muzeul Zoologic se situeaza pe locul al II- lea, dupa Muzeul ,,Gr. Antipa" din Bucuresti.
Muzeul este impartit in trei:

expozitia propriu-zisa, ce cuprinde un numar mare de vertebrate si nevertebrate, expuse izolat sau in diorame si microdiorame care reproduc cadrul natural; accesibila publicului si studentilor biologi, ea ocupa majoritatea spatiului de expunere
colectiile stiintifice, care cuprind peste 300.000 exemplare de animale (din care majoritatea sunt insecte ), si care sunt accesibile doar specialistilor;
rezerva muzeului, a carui material biologic este expus temporar sau cu care se completeaza expozitia.

Un interes deosebit il prezinta Vivariul, care se afla situat la subsolul cladirii si a carui actractivitate deosebita consta in faptul ca aici sunt expuse specii autohtone si exotice de animale vii in habitatul lor natural.
Pretul biletelor: adulti (2 lei); copii si elevi / studenti (1 leu); veterani de razboi, militari in temen, handicapati (gratuit).
La cererea grupurilor organizate sau chiar si a persoanelor particulare, se efectueaza ghidaj de specialitate.