De Citit : Știri

Vaticanul va recomanda: Muse si Tupac Shakur

| 03 decembrie

Un playlist oficial al Vaticanului a fost postat recent pe MySpace. Pe langa bucati religioase corale si fragmente din Mozart, lista de piese mai include cateva propuneri folk-rock si hip-hop.
Vaticanul contribuie cu o lista de melodii la platforma MySpace Music. Printre surprizele din playlistul postat de reprezentantii papalitatii se afla melodia Changes a lui Tupac Shakur, celebrul rapper ucis in 1996, observa cotidianul britanic Telegraph.
Lansat in 1998, hitul este o critica la adresa vietii de cartier, minata de droguri, arme si violenta stradala. Pe langa secvente din albumul religios Music From the Vatican si din opera lui Mozart, Don Giovanni, de pe playlistul papal nu lipseste longeviva Shirley Bassey, vedeta popului britanic din anii ‘60-’70.

Printre alte melodii pop din mixul postat de Vatican pe MySpace se mai afla si noul single al britanicilor de la Muse, Uprising, piesa de pe ultimul album al alternativilor, The Resistance. De asemenea, in consonanta cu vocile de cor religioase, a fost ales si grupul Fleet Foxes, revelatia folkului american de anul trecut, cu melodia He Doesn’t Know Why.

Playlistul a fost creat de parintele Giulio Neroni, responsabil artistic al diviziei multimedia de la Institutul Religios San Paolo. “Lista de melodii este o combinatie intre muzica clasica si cea actuala. Genurile sunt diferite, dar toti acesti artisti tintesc spre inimile oamenilor de buna credinta”, aflam din explicatia ce insoteste playlistul.