De Citit : Știri

Cat costa manusa Megastarului

| 22 noiembrie

Celebra manusa folosita in dansul Moonwalk a fost adjudecata la licitatie contra 350.000 de dolari.
O manusa din piele bej ornata cu strasuri si purtata de Michael Jackson in 1983 in timp ce realiza pentru prima data celebrii sai pasi din Moonwalk a fost vanduta cu 350.000 de dolari la o licitatie organizata sambata la New York, unde au fost scoase la mezat alte 70 de obiecte care au apartinut muzicianului stins in acest an.
Pretul de pornire al manusii de golf „made in Korea” a fost de 10.000 de dolari, dupa ce Jackson o cumparase cu 30 de dolari, informeaza editia online a ziarului Le Figaro. Manusa mult-dorita a fost folosita pentru prima data de muzician cand a executat coregrafia ce insotea interpretarea cantecului Billie Jean. „Nimeni nu l-a vazut pana atunci cu acele miscari. Le-a inventat cu doua zile inainte in bucataria sa”, spune Darren Julien, comisarul licitatiei.
Printre alte obiecte vandute sambata s-au mai aflat o jacheta neagra purtata intre 1987 si 1989 in timpul turneului Bad World Tour, cumparata cu 225.000 de dolari, o palarie achizitionata cu 22.000 de dolari, plus alte cateva zeci de memorabilia ale Megastarului. Cumparatorii de la licitatia de sambata au participat si prin telefon sau internet, unii provenind din Australia, Dubai, Franta si Japonia.