De Citit : Știri

Box-office: „New Moon” i-a batut pe Batman si pe Harry Potter

| 22 noiembrie

Continuarea idilei cu vampiri Twilight a inregistrat in SUA incasari-record inca din prim zi de proiectie.

Filmul in care apare noul sex simbol de la Hollywood, Robert Pattinson, doboara record dupa record in clasamentele incasarilor, dupa o singura zi de proiectie, potrivit presei din SUA. Lansata in America de Nord joi noaptea, in 3.514 cinematografe, pelicula a adunat peste 26 milioane de dolari, intrecand liderul de pana atunci in topul celor mai mari incasari dupa primele proiectii, Harry Potter and the Half-Blood Prince, care, pe 15 iulie, realizase incasari de 22,2 millioane.

Vineri, New Moon a trecut de 50 de milioane de dolari in box-office, la care, din incasarile inregistrate la proiectiile de seara, urmau sa se adauge alte 20 de milioane, potrivit estimarilor facute de vanzatorii de bilete. Precedentul record de incasari pentru primele 24 de ore de proiectie in sali de cinema din SUA si Canada, 67,2 milioane de dolari, a fost stabilit, anul trecut, de cel mai nou film din seria Batman, The Dark Knight.

Inspirata de un roman fantasy scris de Stephenie Meyer, New Moon, pelicula romantata, cu accente de thriller, continua aventurile tanarului vampir interpretat de britanicul Robert Pattinson. Primul film din serie, Twilight, a fost lansat acum un an si a realizat, numai in SUA, incasari de peste 190 de milioane de dolari, dupa ce in pelicula s-au investit 37 de milioane de dolari. Filmul New Moon va rula si in Romania, din 27 noiembrie.

Sursa: NewsIn