De Citit : Recomandări

Sangria

| 04 octombrie

Bautura reprezentativa a Spaniei
Daca in numarul trecut al revistei v-am povestit despre cele doua preparate cheie in bucataria spaniola, a venit randul sa vorbim despre bautura reprezentativa a Spaniei, nimeni alta decat Sangria. Una dintre cele mai cunoscute bauturi in intreaga lume, foarte populara in tariile vorbitoare de spaniola, sangria isi are originile in Pensinsula Iberica, iar numele sau inseamna sangeriu. Daca va intrebati ce contine aceasta bautura, aflati ca ea este de fapt un punci cu vin, tipic spaniol, care are la baza vinul rosu spaniol, parfumat si aromat, care capata o savoare speciala datorita fructelor care se adauga peste vin.
Fructele pot fi dintre cele mai variate: felii de portocale, lamai, lime, dar si mere, pere, pepeni, capsuni, ananas, struguri, mango etc. Secretul acestei bauturi sta tocmai in fructele folosite, ele fiind cele care ii dau culoarea si savoarea. Sangria este o bautura dulce si placuta gustului asa ca are in compozitie si miere, diverse siropuri sau suc de portocale. Alte bauturi ce amesteca cu fructele si vinul sunt apa minerala, coniacul sau alte bauturi mai inedite, precum vermutul sau lichiorul.
In functie de toate aceste ingrediente si de modul in care ele se amesteca, sangria poate fi alba (pe baza de vin alb), rubinie (cu fructe exotice), galbena (pe baza de Riesling), spumanta (cu vin spumant sau sampanie). Sangria se prezinta intr-o carafa transparenta de cel putin jumatate de litru sau chiar mai mari pentru ca fructele, care au si un rol decorativ, sa fie vazute.
Se serveste cu gheata din belsug. Sangria este si bautura „fiestelor” latino asa ca va asteptam pe la noi la o cina specific spaniola, un desert delicios si, bineinteles, la un pahar de sangria. Sau mai multe!
Ne gasiti atat pe Str. Barbu Stefanescu Delavrancea, la nr. 6 cat si pe pagina de Facebook BistroLosToreros.
Va asteptam!
www.lostoreros.ro