De Citit : Recomandări

Razboiul mancarii

| 13 octombrie

Razboiul dintre producatori si supermarketuri este dezlantuit de mai multi ani in intrega Europa si este in permanenta repornit de una dintre parti. De exemplu, Jamie Oliver se agita la televizor pretinzand ca puiul pe care il cumparam nu este organic, local sau crescut in aer liber si ca astfel puiul are o calitate slaba a vietii. Imediat dupa ce emisunea a fost difuzata, mai multe supermarketuri si-au scazut preturile, incurajandu-ne sa cumparam tocmai acest pui.
Doar cand ajungem sa exploram si sa cunoastem satele din jurul oraselor in care locuim, putem sa ne dam seama cu adevarat ca ceea ce avem de fapt in farfurie s-ar putea sa fi provenit din gradina vecinului. Despre acest gen de cunoastere si intelegere vorbim cand vorbim despre Slow Food.
Slow Food Cluj, al carui membru sunt, isi propune sa promoveze comunitatea deliciousa in care traiesti, oferindu-ti legaturi intre bucataria bunicii tale si restaurantul din campusul, din cartierul sau din orasul tau. De multe ori nu trebuie sa cautam foarte departe. Eu am pornit intr-o calatorie foarte aproape de tine, Domnule Ardelean!
Ma numesc Richard Brown si sunt student al Universitatii Oxford Brookes, Departementul de Gastronomie si Ospitalitate si Presedinte al Societatii Studentesti Bacchus. Eu am gustat o bucatica din gurmanda si delicioasa Transilvanie, cand am participat ca voluntar in cadrul proiectelor Slow Food Cluj si Transilvania Fest in vara anului 2010 si pot sa iti spun ca am sa te consider un ignorant daca nu ai cunoscut-o pe Olga care produce peste 13 tipuri de muraturi la un standard calitativ care o recomanda pe plan international. Sau pe domnul Szabo care este crescator de albine de peste patru decenii. si astea sunt doar doua exemple.
Vrei sa traiesti o revolutie a gustului? Poti sa te alaturi miscarii Slow Food Cluj.
Eu iti recomand tie Transilvania Ta cu bucataria ei traditionala si am sa te invat sa traiesti comesenia ardeleneasca. Revin 😉 www.slowfoodcluj.com