Paella si Jamon
Gata cu promotiile verii, gata cu ofertele la limonada cu menta si multa gheata, de acum trecem la lucruri mai serioase si mai gustoase. Cu siguranta suntem multi care adora sa incerce preparate noi, exotioce si nu foarte comune, desi nu intotdeauna cunoastem istoria lor sau cultura tarii din care provin. Din acest motiv ne-am gandit ca incepand de acum sa va descriem cateva produse din meniul nostru, altfel decat sa va spunem simpla lor compozitie. Cum vi se pare ideea?
Pentru aceasta editie am ales 2 preparate specifice Spaniei. Primul este prea cunoscutul Paella (cu carne de pui sau cu fructe de mare), un preparat gustos si satios, specific zonei de est a Spaniei, Valenciana. Ce este de fapt Paella? Este un amestec colorat de orez si numeroase plante aromatice. O buna perioada Paella a fost gatita in Valencia doar la petreceri, aniversari, evenimente sociale, devenind foarte populara in zilele de duminica. Initial acest fel de mancare era cunoscut ca "orez valencian", dar incet, incet a luat numele vasului in care era si este gatit.
Continuam cu carnea de porc si sunca, unul dintre elementele cele mai caracteristice ale Spaniei, reprezentant cheie in cultura spaniola. Despre ce este vorba? Cu siguranta ati ghicit, despre Jamon! Desi adevaratul jamon este specific provinciei Teruel, de unde vine si denumirea de „Jamon Teruel”, la noi gasiti jamon proaspat si gustos de fiecare data. Asa cum v-am mai spus, punem mare pret pe calitatea si autenticitatea produselor din bucatarie. Pana la urmatoarea editie va asteptam sa gustati din cele doua produse prezentate si va propunem sa asezonati preparatele alese si cu un vin bun, alb sau rosu, dupa preferinte.
Stiti, daca aveti nevoie de sfaturi si recomandari va puteti adresa personalului nostru sau ne puteti intreba direct pe pagina noastra de facebook: http://www.facebook.com/BistroLosToreros?ref=ts
www.lostoreros.ro