Barmans & Cocktails
In spatele acestor doua cocktail-uri exceptionale se afla colegul si prietenul meu Lucian Dobra aka Lucika. Lucika este din Medias, are 23 de ani, a venit in Cluj in urma cu 3 ani, iar evolutia lui in bartending a explodat pur si simplu. Intr-un timp foarte scurt Lucika a reusit sa acopere cu succes toate ramurile bartendingului: barista, flair&entertainement, vin, speed service, bere si bineinteles mixologie.
Participand la numeroase competitii nationale si-a castigat respectul comunitatilor de barmani din toata tara. Seminariile cu Thomas Aske si Angus Winchester i-au marcat viziunea si cariera. Pana nu demult Lucika era rezident al Cocktail Barului Elements, iar acum incearca sa-si desavarseasca cariera la Stuttgard in Germania.
Orange Pearl: 50ml Captain Morgan Spice Gold, 30ml sirop de zahar1:1, 30ml suc proaspat de lime, 4 felii de portocala cu coaja, 3-4 frunze de busuioc, un varf de cutit de praf de scortisoara, 80ml suc de mere. Metoda folosita este muddling, bash, churn intr-un pahar tumbler de minim 400 ml. Garnish, o felie de portocala alaturi de o frunza de busuioc. “Inspiratia a venit de la o discutie contradictorie cu un coleg de breasla care sustinea ca acest rom a fost creat special pentru mixarea cu cola. In urma acestei discutii am construit aceasta bautura si din ambitie am început sa o promovez. Numele vine de la corabia capitanului Jack Sparrow, Black Pearl.”
Deer Smash: 50ml Jagermeisster, 20ml Liq. de piersici, 20ml sirop de zahar1:1, 20ml suc proaspat de lime, 2 twist-uri de portocala si 4-6 frunze de menta. Se agita “smash” toate ingredientele in shaker cu gheata si se strecoara fin intr-un pahar old fashion plin cu gheata. Garnish, un trandafir din coaja de portocala si un mugure de menta. ”Crearea acestei bauturi a pornit de la monotonia consumatorilor de Jagermeister care s-au plictisit de savurarea acestuia împreuna cu o racoritoare sau energizant. Am luat aceasta situatie ca pe o provocare si am inceput sa testez diverse retete pe baza acestui lichior de ierburi. Inspiratia metodei de preparare a venit de la un seminar cu Sir Angus Winchester, la care ni s-a prezentat categoria de Smash Cocktails si am fost fascinat de acestea. Numele are strânsa legatura cu sigla de pe sticla de Jagermeister care este un cerb (deer) si cu categoria de cocktail-uri din care face parte (smash), asa a luat nastere Deer Smash.”
www.barmania.ro