De Citit : Editoriale

Yes, We Can’t sa fim eroi

| 12 august

Mic moment, dar mare defulare
Pacea de la Matache: Primaria Generala s-a hotarat, Hala Matache va ramane in picioare. Punand cap la cap declaratiile primariei, decizia este definitiva, pentru moment. Daniel Popa a produs o versiune dramatizata a istoriei conflictului. Sau, mai bine zis, a istoriei Romaniei. Luni seara, in curte la GreenHours s-a petrecut prima lectura cu public a piesei "Yes, we can’t".
La eveniment, au fost, fata in fata, actorii piesei si actorii pacii de la Matache. Cu acordul de o infinita generozitate al autorului, reproducem trei fragmente din textul care a produs rasu’-plansu’ sarmanului public fericit.
Reporterita: «Ne pare rau stimati telespectatori, vom relua transmisia noastra directa din parcul Razoare in cateva momente. Tocmai am intrat in posesia unui material care se pare ca va explica gestul demnitarilor nostri. Intreaga lume este cu ochii pe noi si se intreaba daca nu cumva acesta este de fapt inceputul sfarsitului lumii. Dar haideti sa privim intai materialul».
Sorin O(prescu): «Au perorat despre teoretizand orice fel de act de dezvoltare al primariei. Dupa care au venit sa ma stranga de mana si sa ma intre­be: "Ba, da’ ce facem noi cu astia?" "Care astia?" "Astia de-a lungul timpului care-au condus… cu totii." Adevaru’ este ca pa nici un partid politic si pa nici un guvern nu a interesat – si nu e un discurs politic atentie».
Sorin O(prescu) «Va dati seama daca balada Miorita lua nastere in Muntii Padurea Neagra in Germania? Nemtii ii condamnau p-aia pentru crima organizata. Pa cei doi ciobanei. Si asociere la grup infractional. Iar pa oita o trecea la turnatori. Iar ciobanelul nostru care e anuntat din timp cam ce-o sa pateasca o ia in brate pe Miorita si ii spune ce trebuie sa faca la mormantul lui. Asta este senzatia pa care-o incerc da ani da zile»
Premiera spectacolului va avea loc pe 12 septembrie, tot acolo.