Inainte de toate, as vrea sa incep acest articol printr-un citat:
“ Un Irish Pub inseamna mai mult decat caramida si mortar,
Mai mult decat doar piatra si lemn.
E un loc vibrant, cald, prietenos,
Cu muzica de ascultat si povesti de povestit,
Un camin de care nu stiai pana cand n-ai pasit inauntru,
Un loc in care nu exista straini,
Doar prieteni pe care inca n-ai ajuns sa-i cunosti.
Deci intra si fii binevenit, aseaza-te si asculta,
Si povesteste, si bea, si simte-te in largul tau.”
Desi in engleza suna mult mai bine, randurile de mai sus descriu exact atmosfera din O’beer Irish Pub. Vasile, chiar daca nu a vizitat inca Irlanda, a reusit extrem de bine sa creeze si sa formeze un Irish Pub (mai bine spus Public House) adevarat. In locatia de pe Calea Dorobantilor, nr. 28 regasim toate elementele necesare stilului irish, de la zidaria care este realizata din piatra si caramida pana la lemnul masiv din interior, de la culoarea Irish Green pana la barul din lemn brut si de culoare inchisa, de la ambianta cu lumini catifelate si umbre discrete menita sa ne linisteasca, pana la muzica Irish Live care se canta in fiecare vineri.
Si, desigur ca nu putem uita de bauturile Irish autentice: Guiness, Kilkenny, Irishman, Bushmills, Bailey, Tullamore Drew, O’Carolan sau arhi cunoscutul Jameson. Meritul proiectului pentru design interior este castigat de catre Genoveva Hosu, cu siguranta cunoscuta de multi dintre voi. Pasiunea si profesionalismul ei se regasesc in multe dintre locatiile din oras si nu numai. Cunoscandu-l mai bine pe Vasile, am aflat ca de fapt o buna perioada de timp a fost si el “corporatist”, dar a renuntat la cravata si costum din anul 2004 si s-a orientat catre domeniul HoReCa. Avand o personalitate puternica si o ambitie greu de intrecut s-a impus extrem de bine pe piata inca de la inceput, iar cele doua cuvinte care au definit si au pus amprenta pe proiectul O’beer Irish Pub sunt: diferentiere (fata de competitorii locali) si nonconformism.
O’beer Irish Pub este locul unde iti poti petrece o dupa-amiaza de duminica citind o carte alaturi de un ceai aromat, poate sa fie locul unde iti poti petrece o seara de joi “de dupa” birou in compania unui concert simpatic de folk cu trupa casei “asezonata” desigur cu un Guiness rece si adevarat! De asemenea poti opta la fel de bine pentru acest local si atunci cand ai o jumatate de ora libera pentru a servi un pranz gustos, bogat si proaspat pregatit.
Credeti-ma pe cuvant, curcanul din meniu este absolut fabulos, mai ales daca il combinati cu o portie de cartofi cu rozmarin si un vin roze. Dar ceea ce imi place cel mai mult la Vasile si modul in care isi administreaza business-ul este faptul ca intr-adevar tine cont de sugestiile, cerintele si nevoile clientilor si vizitatorilor. Conteaza enorm de mult sa fii prezent si sa fii atent la consumatori pentru ca apoi sa alegi cele mai bune strategii, iar astfel ei iti vor deveni parteneri, prieteni si oameni “de-ai casei”.
Pe mine m-a castigat si a castigat respectul meu, astfel ori de cate ori am ocazia recomand cu mare drag locatia la prieteni, colaboratori si, prin intermediul revistei noastre, chiar VOUA, tuturor. Vizitati O’beer Irish Pub si nu veti ramane dezamagiti. Impreuna cu Vasile am decis ca incepand cu acest numar al revistei sa va aducem un dram de “Irish” in vietile voastre publicand in fiecare editie cate ceva despre acest stil de viata si bauturile lui autentice. Ofertele si promotiile curente raman sa fie comunicate prin cel mai rapid si accesibil canal si anume pagina de facebook: http://www.facebook.com/pages/Irish-Pub-Obeer/128985207211482?ref=ts&fref=ts, dar noutatile cu adevarat interesante vor fi cuprinse in urmatorul articol. Sfatul nostru pana atunci este sa “ Be Irish”!
Deci, ne vedem la un Guiness la bar?
De vorba cu Vasile Zapartan, proprietarul primului Irish Pub adevarat din oras
Alex Sandulescu | 28 noiembrie
