De Citit : Recomandări

Barmani si cocktail-uri

| 11 martie

Mihai ‘Lake’ Tarcea
Cresterea in profesie a lui Lake a fost una precum a lui Fat Frumos, crestea intr-un an, cati altii in 7. A inceput in primavara anului 2002 ca si ajutor de bar, iar dupa numai 6 luni se clasa pe locul 3 la o competitie locala la startul careia s-au aliniat barmani cu ani de experienta, crema bartendingului clujean al momentului. Pentru mine este destul de ciudat sa-i descriu cariera, ascensiunea si modul in care a contribuit la dezvoltarea bartendingului si a ospitalitatii, pentru simplul fapt ca din 2002 am fost aproape nedespartiti atat ca prieteni cat si profesional ca si colegi, colaboratori, parteneri pe/si in diferite proiecte si pot fi acuzat foarte usor de subiectivism.
A inceput la Kharma Club, ajungand repede la statutul de barman. In 2004 am urmat impreuna un curs de specialitate la BarAcademy sustinut de Costin Tarsoaga si Bogdan Nicolae, curs care ne-a schimbat viziunea si conceptia despre bar-bartending si ospitalitate. Imediat dupa deschiderea Obsession the Club, ajunge head Bartender unde isi slefuieste si partea organizatorica si manageriala. In 2009 isi deschide cu multa munca si sacrificii impreuna cu prietenul sau Bogdan propriul bar CE? si isi indeplineste visul, visul oricarui barman: sa aiba propriul bar. De aici lucrurile au accelerat, devenind trendsetter de piata inca din primul an.
A urmat apoi deschiderea Elements, primul adevarat cocktail bar din Cluj. In tot acest timp nu uita sa-si imbogateasca mereu cunostintele participand la seminarii si cursuri in domeniu si la competitii nationale (loc 1 speed service 2010). Langa el si sub aripa lui s-au format si se formeaza in continuu generatii de barmani de succes, el creand curente de piata in ceea ce priveste serviciile si calitatea produselor. Atat ca si partener Barmania West, dar si ca freelancer a oferit consultante si training-uri pentru locatii de renume din Cluj, Alba, Baia Mare, Sibiu, Valcea. Lake este, va fi si va ramane un barman model, un barman de succes, cunoscut si apreciat in toata tara, iar creatiile proprii nu putine la numar, sunt dovada calitatii si a succesului, creatii pe care le vom descoperi in numarul urmator.
Cheers!
www.barmania.ro