De Citit : Recomandări

Barmani & Cocktails – Mihai “BOBO” Cioanca

| 15 noiembrie

Bobo face parte din generatia relativ tanara a bartendingului clujean, ajungand sa obtina notorietatea si aprecierea oaspetilor si colegilor lui deopotriva prin pasiunea, charisma, nivelul ridicat de interes pentru bartending si, nu in ultimul rand, parul lui exagerat de cret. Bobo are 23 de ani, este din Targu-Mures unde a cochetat cu bartendingul la 16 ani, iar apoi, stabilindu-se in Cluj Napoca a luat contact direct cu un alt nivel profesional. Soarta a facut sa il cunoasca pe Calin Jeler (unul dintre cei mai faimosi si apreciati barmani-manageri Clujeni), sub aripa si indrumarea caruia a explodat pur si simplu la Vertigo Espresso Social Bar & Ignition Club).
La Quartz Caffe a descoperit cafeaua si notiunea de barista, dezvoltand o pasiune si pentru aceasta deosebita ramura. In prezent, Bobo este head bartender la Booha Bar si Boiler Club. Eu personal il cunosc de la inceputul carierei sale din Gold Club si, urmarindu-i ascensiunea va asigur ca si el este unul dintre cei care pun umarul la dezvoltarea industriei ospitalitatii si a profesionalismului. La fel ca si noi toti si Bobo are cateva cocktail-uri creeatii proprii de succes:
Sunny Day – 6-8 frunze de menta, 40ml. The Glenlivet 12yo, 15ml. Amaretto Liq, 80ml. suc de cirese, 20ml. suc proaspat de lime, 15ml. sirop de zahar 1:1. Metoda de preparare este Brasilian Smash servit intr-un pahar Julep ornat cu o coroana de gheata pisata, un mugure de menta si o cireasa maraschino. ”Intr-o zi torida de vara, stateam in livada cu ciresi a bunicilor, racorindu-ma cu un ceai rece de menta si vizionand pe laptop Godfather…asa mi-a venit ideea sa imbin toate acele elemente si sa creez Sunny Day!”
Mexican Dust- 30ml. Herradura reposado, 10ml. Butterscotch liq., 15ml suc proaspat de lime, 10ml. sirop de zahar 1:1, 30ml. suc de pere. Metoda de preparare este shake & fine strain intr-un pahar de cocktail racit in prealabil, ornat cu o floare de cactus rosie.
Felicitari Bobo, esti un exemplu de urmat, keep going mate!
Cheers!
www.barmania.ro