De Citit : Interviuri

VentureConnect Cluj, 12 octombrie – Interviu cu Dan Visoiu

| 07 septembrie

Desi avocat de formare si profesie, Dan Visoiu face tot posibilul sa scoata la iveala talentul personal de antreprenor. In loc de a alege calea sigura de a ramane in insorita si linistita Florida, Dan a decis la mijlocul anilor 1990 sa se intoarca in tara si sa se implice activ in perioada de tranzitie a Romaniei catre o economie complet functionala. Dan Visoiu are un rol important in cadrul mai multor afaceri de succes, inclusiv firma de avocatura Biris Goran, care a sarbatorit recent cel de-al cincilea an. In sectoarele IT/on-line, Dan Visoiu a consiliat diverse companii multinationale, investitori institutionali si antreprenori din regiunea central – europeana, inclusiv din Romania.
1.Spuneti-ne cateva cuvinte despre cum a luat nastere conceptul VentureConnect.
VentureConnect este un proiect care a luat nastere cu sprijinul Biris Goran si al unor personalitati de renume din mediul antreprenorial romanesc, ce vizeaza facilitatea contactului direct dintre investitori locali si internationali cu antreprenorii din domeniul IT, on-line si technologie, care au deja business-uri de success si care necesita o investitie suplimentara substantiala. Toamna aceasta organizam trei intalniri din tara: 12 octombrie la Cluj, 19 octombrie la Timisoara, culminand cu sesiunea finala din Bucuresti din 23 noiembrie.
2.Cui se adreseaza aceasta platforma? Ce fel de antreprenori si in ce stadiu de dezvoltare al afacerilor sunt incurajati sa participe?
VentureConnect se adreseaza antreprenorilor care au deja o afacere care sa necesite o investitie de minimum 250.000 euro. Aici ne referim in primul rand la antreprenori precum cei care pot demonstra un model cat mai clar de venituri, intrucat acest lucru le va permite investitorilor sa inteleaga cum se poate transforma afacerea respectiva intr-una profitabila. In al doilea rand, antreprenorii care au o afacere care prezinta potential de crestere si dezvoltare si care se adreseaza unei piete suficient de mari pentru a fi atractiva pentru investitori.
3.Care este principala atractie a editiei VentureConnect din Cluj?
Pentru intalnirea din Cluj suntem bucurosi sa il avem alaturi de noi pe Doug Richard. Doug Richard este antreprenor, investitor, specialist în transferul de tehnologie, cu o experienta importanta in dezvoltarea de afaceri internationale.
4.Cate propuneri anticipati sa primiti in aceasta toamna si care este modalitatea de selectare a proiectelor?
Nu am facut o estimare a numarului de propuneri pe care le vom accepta in pitch-ul din 12 octombrie. La editiile trecute am mers pana la un maxim de 14 proiecte. Conteaza enorm de mult care vor fi candidatii de anul acesta si cum vor stii sa isi sustina afacerea, mai ales ca cele mai bune proiecte au sansa sa intre direct in competitia de la Bucuresti.
5.Ce va propuneti pentru VentureConnect?
Ne propunem ca incepand de anul acesta, VentureConnect sa devina puntea de legatura dintre cei cu idei de afaceri si cei cu capital de investitie, atat prin evenimentul in sine, cat si prin platforma digitala pe care o gandim in prezent. Ce incercam sa facem este sa dam o sansa celor doua segmente sa relationeze mai usor si sa crestem sansa unei educatii mai bune din toate punctele de vedere: legal, antreprenorial si de business management.
6.Ce trebuie sa faca cei care doresc sa participe la intalnirea de la Cluj?
Cei care isi doresc sa intre in sesiunea de pitching organizata la Cluj isi pot trimite proiectele pana pe 2 octombrie. Odata analizate de Board-ul VentureConnect, cele mai promitatoare proiecte sunt anuntate, iar finalistii sunt asteptati pentru intalnirea din 12 octombrie. Antreprenorii ce reusesc sa isi sustina in cel mai convingator mod proiectul sunt selectati pentru editia finala din Bucuresti. Mai multe detalii legate de participarea la eveniment se gasesc pe website-ul http://www.ventureconnect.ro.