De Citit : Interviuri

Cu 4×4 prin Apuseni – Cupa Taubenreuther Cluj

| 10 august

Pedro Pinto – Vice-presedinte si membru asociat al Transsylvania Off Road Club ne-a raspuns la cateva intrebari referitoare la evenimentul pe care clubul il va organiza la sfarsitul acestei luni, la Margau, in perioada 25 – 28 august.
1.Spune-ne cate ceva despre Transsylvania Off Road Club, despre activitatile voastre si despre ce inseamna acest club.
Transsylvania Off Road Club este al doilea club de off road din tara, format in 2001, cu 70 de membri in Cluj Napoca si nu numai. Prin intermediul Transsylvania Off Road Club ne propunem sa promovam sportul nostru nu doar prin organizarea concursurilor ci si organizarea unor actiuni umanitare, de interventie rapida, strângere de gunoaie etc.
2.Ce este off road-ul?
Off road-ul, o ramura sportiva aparent necunoscuta in tara, a avut parte de o evolutie fantastica in ultimii ani. Off road-ul inseamna, pe scurt, masina si omul, impreuna, in lupta cu Mama Natura. Este vorba despre un sport care impinge echipajul si masinile la limita in incercarea de a invinge obstacolele de pe traseu. Astazi apar din ce in ce mai multi pasionati de autoturisme 4×4 si totodata sunt organizate din ce in ce mai multe concursuri de off road.
3.Ce surprize ne-ati pregatit anul acesta?
Cupa Taubenreuther Cluj este recunoscuta ca fiind una din cele mai bune din tara. Traseele foarte frumoase, roadbookurile exacte si organizarea de calitate atrag in fiecare an din ce in ce mai multi impatimiti al off roadului la acest eveniment. Anul acesta “Cupa Clujului”, de pe vremuri, sarbatoreste cea de-a zecea editie si cu acesta ocazie va promitem un concurs deosebit. Am pregatit pentru voi cateva noutati si surprize care vor face din aceasta competitie una de neuitat.
4.Spune-ne mai multe despre concurs.
A patra etapa a Campionatului National va avea loc intre 25-28 august 2011 in inima Muntilor Apuseni, in zona Belis-Vladeasa, o zona care in spatele frumusetii deosebite, ascunde trasee interesante si solicitante de off road. Concurentii vor putea alege intre trei clase: Standard, Open si Extrem, conform dotarilor autovehiculului pe care concureaza. Masinile celor aproximativ 70 de echipaje asteptate vor fi de o diversitate foarte mare: de la autoturisme aproape de strada, la monstrii 4×4, cu prototip, special construite pentru astfel de competitii. Concurentii vor avea de luptat 2 zile (26-27 august) cu natura depasind obstacolele de pe traseu: urcari si coborari abrupte, inclinatii laterale, bolovani, apa, mlastini, sleauri, nisip, pe scurt tot ce inseamna teren accidentat.
5. Daca vrem sa venim sa vedem competitia unde va gasim?
Baza competitiei va fi in Margau, unde se va afla tabara, startul si finishul. Tot aici va fi organizat, in data de 28 august asa numita SuperSpeciala, o proba de indemânare scurta, pe teren accidentat, care va pune la grea incercare echipajele, dar si bolizii 4×4. Traseul va fi amenajat in asa fel incât sa fie vizibil si interesant pentru public. Pentru mai multe informatii legate de concurs, program si probe va invit sa vizitati site-ul nostru www.offroadtranssylvania.ro.