De Citit : Interviuri

Adrenalina, masini puternice, zapada si … un multiplu campion de raliuri – Bogdan Marisca

| 22 februarie

Ce au in comun toate aceste „ingrediente”? Ei bine, veti afla mai multe in interviul care urmeaza – pentru ca m-am decis sa il „descos” pentru voi pe multiplul campion national de raliuri – Bogdan Marisca si sa va prezint modalitatea prin care puteti sa il aveti ca si co-pilot intr-un Test Drive de exceptie pe perioada 20 februarie – 4 martie. Experienta contine: adenalina, masinile puternice, zapada si – nu in ultimul rand – profesionalismul si pasiunea pentru raliuri a lui Bogdan. Mai jos regasiti interviul acordat in exclusivitate pentru cititorii CJ 24 FUN.
Geta: Bogdan, imi permit sa intram direct in subiectele care ii intereseaza pe cititorii CJ 24 FUN si te intreb cum a venit ideea unui Test Drive in plina iarna?
Bogdan: Cred ca la aceasta intrebare ar fi poate nimerit sa raspunda partenerii mei de la Autoworld, practic a fost ideea lor. Cu siguranta ca iarna fiind, calitatile masinilor testate pot fi mai bine si mai corect descoperite iar clientul pana la urma de asa ceva are nevoie. Un test drive adevarat pentru a intelege cat mai mult si cat mai corect ce calitati si ce defecte are un produs care ii este oferit, mi se pare o o dovada de onestitate din partea Autoworld. In plus s-a dorit a fi o experienta interesanta, oferita de Autoworld clientilor sai, o prima actiune dintr-o serie de surprize pe care Autoworld le pregateste in 2012.
Geta: La ce trebuie sa se astepte participantii la Test Drive? Stiu, din experienta anilor trecuti, ca vei dezvalui si mici secrete foarte utile soferilor?
Bogdan: Pe parcursul testdrive-ului soferul va avea posibilitatea de a conduce masina pe mai multe tipuri de suprafete (asfalt, zapada, off-road, etc) si evident in cazul in care va fi nevoie va primi sfaturile mele oferite si in calitatea mea de pilot-instructor la Napoca Rally Academy.
Geta: Impreuna cu partenerul tau Autoworld, am inteles ca pregatiti un an 2012 plin de surprize soferilor dornici sa incerce experiente noi. Ne poti spune mai multe despre acest subiect?
Bogdan: Dat fiind faptul ca este vorba de surprize, prefer sa nu divulg prea multe dintre ele, pot doar sa va spun ca impreuna lucram la un proiect menit a oferi clientilor Autoworld-Audi si VW mai multe actiuni placute in 2012.
Geta: As dori sa ne spui cateva ganduri referitor la noul sezon de raliuri care se apropie: tendinte, provocari, trasee, organizare, etc.
Bogdan: Singurele certitudini pe care le am la capitolul noutati sint legate de organizare: in speta faptul ca sint implicat in echipa organizatoare a raliului de la Cluj (22-24 iunie) si faptul ca raliul Sibiului a facut pasul cel mare pe plan mondial si anul acesta va fi in IRC (Intercontinental Rally Challenge) si alaturi de finala Europa Cup va fi cea mai importanta competitie sportiva gazduita de Romania. Si mai am o certitudine si anume ca echipa din care fac parte-Napoca Rally Academy va fi prezenta la start in sezonul 2012! Vom vedea si care va fi componenta ei…
Geta: V-ati hotarat cu ce masina veti concura (n.r. impreuna cu Sebi Itu)?
Bogdan: Deocamdata lucram la bugetul pe 2012 si este prematur sa discuatm despre ce masina vom folosi…
Geta: In ciuda unor probleme tehnice, echipa formata din Marco Tempestini si Dorin Pulpea si-a pastrat pozitia 31 in clasamentul general la Raliul Monte Carlo – motiv pentru care va felicit. Ne poti da mai multe detalii despre prima etapa din International Rally Exchange care se desfasoara in perioada 23-25 februarie in Sata Rallye Acores – Portugalia?
Bogdan: La Monte Carlo obiectivul lui Marco si Dorin a fost sa termine raliul fara probleme si evenimente, ceea ce la un astfel de raliu este foarte dificil… In ceea ce priveste insa etapa de IRC la care ei vor lua startul weekend-ul viitor, lucrurile se schimba, obiectivul declarat este un loc pe podium la Production Cup (fosta grN). De fapt obiectivul la final de sezon IRC, este acelasi si anume un podium la aceeasi grupa-Production Cup. Este un obiectiv extrem de ambitios si eu le tin pumnii sa si-l atinga, ar fi o performanta extraordinara pentru ei si campionatul din care provin!!
Geta: Am fost placut surprinsa de campaniile de constientizare a publicului, referitor la reducerea vitezei in trafic, derulate in parteneriat cu Politia Romana si SMURD. Ce alte campanii mai pregatesti?
Bogdan: Pentru ca nu imi place sa vorbesc pana lucrurile nu sint complet puse la punct, in acest moment pot doar sa va spun ca lucram la cateva proiecte si campanii, sa vedem care se vor materializa…
Geta: Doresc sa te felicit pe tine si intreaga echipa a Napoca Rally Academy pentru initiativa laudabila de a infiinta o scoala de pilotaj pentru soferii care doresc sa aprofundeze tainele condusului defensiv. In ce consta mai concret pregatirea si in ce perioade se desfasoara aceste cursuri?
Bogdan: Napoca Rally Academy-Echipa Campiona la Raliuri in 2011- organizeaza pe langa o cursuri de pilotaj sportiv (oferite celor care doresc sa devina piloti sau pur si simplu doresc sa invete sa controleze masina) organizeaza, asa cum spuneam si cursuri de Conducere Defensiva. Din pacate Romania sta foarte prost la capitolul accidente rutiere. Anual populatia unei comune ca si Chinteniul „pleaca” dintre noi si alte cateva zeci de mii de oameni sint grav raniti !!! Acesta este motivul pentru care alaturi de colegi mei din echipa am decis sa folosim experienta acumulata pe traseele de concurs si sa oferim aceste cursuri tuturor celor care incep sa constientizeze ca dintre toate activitatile cotidiene, condusul este de departe cea mai periculoasa dintre ele!! Practic aceste cursuri se adreseaza atat persoanelor fizice cat si celor juridice. Prin aceste cursuri, pe de-o parte scad riscurile de producere a accidentelor si pe de alta parte scad si costurile cu exploatarea parcului auto!
Geta: In incheiere, te rog sa transmiti cateva ganduri de final tuturor soferilor care ne citesc.
Bogdan: Sa fie atenti si responsabili! Iar pe cei care sint pasionati motorsport ii asteptam cu mare placere pe traseele de concurs ! Si le mai doresc un 2012 foarte bun, pe toate planurile!!
Multumesc Bogdan – atat pentru interviu cat si pentru test drive-ul de neuitat!
Geta Ungurean
Foto: Andrei Neamtu www.andreiphotography.com