De Citit : Editoriale

Cine duce gunoiul?

| 04 aprilie

Nu as fi crezut niciodata ca noi, ca oameni ai secolului 21, putem discuta atat de mult despre cine duce gunoiul. Daca doi barbati se intalnesc pe casa scarii, in drum spre ghena, se uita cu admiratie si respect unul la altul. Daca doua femei se intalnesc cu gunoiul in mana, isi evita privirile si incearca sa se evite de tot un timp. Daca un cuplu intalneste alt cuplu, inevitabil se va ajunge la intrebarea: "La voi cine duce gunoiul?"
Aparent, dusul gunoiului e o activitate de maxima importanta in orice familie, o chestiune larg dezbatuta pe la reuniuni si sindrofii. Gunoiul este cel care autoreglementeaza structura indatoririlor din celula de baza a societatii.
Daca duci gunoiul, te poti sustrage de la curatenie. Nu pentru mult timp, dar te poti. Gunoiul este barometrul vietii de cuplu. Gunoiul ne defineste ca fiinte rationale, care se inhaiteaza in grupuri de cate doua exemplare de sex opus, pentru a procrea si a duce specia mai departe. Fara gunoi, masculul si femela s-ar confrunta cu un vid de autoritate. Pentru ca cine duce gunoiul, e sef in casa. Nu conteaza daca e masculul sau femela, e o lege nescrisa. De obicei e masculul, dar sunt cazuri in care femeia preia aceasta responsabilitate, lasand masculul la cratita.
De fapt, poate sa-l lase unde vrea ea, din moment ce duce gunoiul. Sunt legende despre un cuplu care a pus capat unei frumoase povesti de dragoste pentru ca s-au certat pe cine sa duca gunoiul. La fel, exista mituri despre un alt cuplu, care au trait impreuna pana la adanci batraneti, pentru ca reglementarea dusului gunoiului le-a adus armonie in familie.
Au murit tot impreuna, cu galeata de gunoi in brate.
La cat de important este inca dusul gunoiului pentru familia moderna, o cerere in casatorie ar trebui sa sune cam asa: "Vrei sa fii sotia mea?" "Da, dar trebuie sa stabilim cine duce gunoiul!"
www.tvdece.ro