De Citit : Editoriale

Boston sau New York?

| 08 februarie

… alegeri facute cu inima
Una dintre prietenele mele este fascinata de tot ce are legatura cu New York-ul. Se viseaza in Central Park intr-un scanciob, stie clar ca acolo doreste sa-si petreaca o mare parte din viata si tot ceea ce face are legatura cu obiectivul de a se muta acolo. De fiecare data cand imi povesteste despre plimbarile pe celebrele stradute i se aprinde o flacara in privire pe care rar am ocazia sa o vad la cei din jurul meu. Pur si simplu ia viata. Daca m-ati intreba pe mine despre NY, probabil v-as raspunde: „E ok, multa agitatie si exagereaza oamenii cand spun ca nu mai exista un oras care să i se asemene.
Cu exceptia faptului ca nu m-ar supara un job in Museum of Modern Arts, agitatia respectiva m-ar obosi teribil”. In schimb daca m-ati intreba despre Boston, lucrurile s-ar schimba total. Probabil in mintea mea ar incepe sa se deruleze imagini de pe Charles River sau de la MIT si intr-o fractiune de secunda sa apara in ochii mei acea sclipire de care va povestea mai sus.
Prietena mea a vizitat NY aproape singura, voia sa pastreze pentru ea bucuria de a citi o carte langa Bethesda Terrace. Insa spre deosebire de ea, pe mine Boston m-a cucerit cu un mix intre atmosfera boema si oamenii frumosi care ne-au aratat imprejurimile. Unde am vrut sa ajung: din punctul meu de vedere, orice loc ai vizita pe lumea aceasta poate sa te cucereasca daca ai langa tine persoanele potrivite. Mai mult decat atat, sunt convinsa ca oriunde m-as afla as putea sa fiu fericita daca as avea langa mine un suflet cald.
Cu siguranta m-ar bucura sa ajung in locurile trecute in „Bucket list” dar cred ca nimic nu s-ar compara cu fericirea de a impartasi acel moment cu o persoana la care tin si care intelege sufletul meu.
Pentru ca… „a avea un prieten este mai vital decat a avea un inger.” (N.S.)
Asa-i?
www.alexandracraciun.ro