De Citit : Editoriale

Bike or die!

| 19 iunie

Cum era de asteptat, au aparut si biciclistii manelisti. Fenomenul era previzibil pentru ca asa se intampla la toate categoriile astea de vehicule, ca sa ne exprimam in termeni de cod rutier de care ne doare in cot. Asa cum motociclistii au manelistii lor care se urca pe motor in pantaloni de blugi stersi trei sferturi, in tricou fals auriu roz D&G sau Armani si cu chelia din dotare lucind in soare mai tare ca lantul de pe piept, asa si biciclistii s-au ales cu banda lor manelista. Asta pentru ca primaria nu le ofera mai deloc benzi. Asa ca scuipatorul de samanta si inghititorul de peturi de bere la 2 litri si-a luat uniforma descrisa mai sus in cazul motociclistului manelist si s-a urcat pe bicla.
Si se da. Pe oriunde, oricand, oricum.
Nu exista reguli de circulatie, e vehicul sau pieton dupa cum il taie capul. Deja calca pietoni si se bate cu soferii. Se urca pe orice dar mai ales pe pietoni aflati pe trecere. Bicicleta e de obicei din aia ieftina de tot dar ti-o vara in ochi ca pe un SLK de mare tonaj. Flegmeaza tot, claxoneaza babele sa le testeze timpul de asteptare pana la marea trecere si tot asa. Prin parcuri nu se lasa pana nu face slalom prin locurile de joaca. Fluiera si palmeaza funduri de gagici. Haleste mici din mers si lasa dare de bere in urma lui. Verii lui de comportament, deja celebrii politisti locali, se fac ori ca nu-l vad ori pun de-o cumetrie cu el. Smecheria melteneasca nu are granite de uniforma. Daca la harburi de scutere nu mai e voie din cauza de permis, atunci bicicleta e raspunsul pentru orice manelist sprijinitor de usi de bloc si traitor din pensia lu’ mamaie.
A, sa nu-i uitam nici pe bicilistii cu aere de intelectuali, hipsteri, ecologisti si asa mai departe. Comportamental sunt ca si cei manelisti. Cu urechile astupate de casti enorme isi baga beaturile in timpane in traficul infernal din capitala, mimand autismul ruptului de societatea asta murdara din jurul lor care nu-i intelege, nu-si dau de fapt seama cat de idioti sunt. Uite de-asta se rascoleste acuma Armstrong Lance in sa!