Locuri : Parcuri

Gradina Botanica „Alexandru Borza”

Gradina Botanica a Universitatii Babes Bolyai din Cluj-Napoca a fost infiintata in anul 1920 de catre prof. Alexandru Borza. Asezata in partea de sud a orasului, este una din cele mai frumoase si mai complexe gradini botanice din sud-estul Europei. Gradina ocupa o suprafata de 14 ha teren, pe care sunt cultivate aproximativ 10.000 specii de plante provenite de pe toate meridianele Terrei.
Spatiul Gradinii este impartit in mai multe sectoare: ornamental, fitogeografic, sistematic, economic si medicinal. Tara noastra este reprezentata de specii din flora campiei Transilvane, Carpati, Oltenia, Banat.
In cadrul gradinii mai exista doua zone de interes general: ierbarul si muzeul botanic. In cadrul muzeului exista peste 7000 de exponate din tara noastra si din alte zone ale globului. Ierbarul contine 655.000 de pagini din toata lumea care au o valoare stiintifica deosebita.
Personalul Gradinii Botanice este in legatura permanenta cu alte institutii similare din tara si din strainatate, fiind implicata in diferite proiecte. Datorita activitatii desfasurate, Gradina Botanica este o institutie reprezentativa a stiintei si culturii din Romania.

Studentii posesori de Studcard beneficiaza de o reducere de 50% la intrare.