De Citit : Știri

Vagabondul bate filmul

| 24 februarie

Slumdog Millionaire este marele câştigator de la Oscar din acest an, cu 8 premii adjudecate, inclusiv cele pentru cel mai bun film al anului şi pentru regie, Danny Boyle! Este primul film care reuşeste să adune atâtea premii fără ca vreunul dintre actori sa fi nominalizaţi, ceea ce este o mică nedreptate faţă de puştanii geniali ai lui Boyle.

Din 1985 încoace, când a triumfat Out of Africa, niciun alt film a cărui acţiune nu se desfăşoară în Europa sau America nu a mai reuşit să câştige premiul pentru cel mai bun film. Şi dacă tot a venit vorba de Out of Africa…, Meryl Streep a pierdut din nou, dar a pierdut în faţa unei Kate Winslet care a fost la fel de extraordinară pe scena Kodak Theatre ca şi pe marele ecran.

Actriţa a recunoscut că discursul pe care îl rosteşte fusese repetat de nenumărate ori în faţa oglinzii din baie şi că se bucură că, în sfârşit, sticla de şampon a fost înlocuită cu Oscarul.
Sean Penn aluat Oscarul pentru cel mai bun rol, lasând cuplul Jolie-Pitt să plece acasă cu mâna goală.

Am putea spune că seara a început cu două surprize. Prima, care s-a mai repetat de trei ori de-a lungul serii, a fost că premiile pentru interpretare au fost prezentate de cinci foşti câştigători la categoria respectivă, iar a doua a fost Penelope Cruz care s-a ales cu un Oscar pentru un rol isterico-violento-secundar din Vicky Cristina Barcelona. Oscarul pentru rol secundar masculin s-a dus, aşa cum se aştepta toată lumea, post-mortem, la Heath Ledger, a cărui familie a acceptat cu emoţie premiul.

Cel mai bun film strain a ajuns la pelicula japoneză Departures, povestea unui musician care nevoit devine antreprenor de pompe funebre, iar cel mai bun film de animaţie a fost desemnat mult lăudatul WALL-E.

citeste in continuare acest articol pe www.tabu.ro.