De Citit : Știri

Superbet Open a celebrarat scena autohtonă de Counter-Strike printr-o finală incendiară

| 25 octombrie

Peste 56,500 de oameni au urmărit pe canalele de Youtube și Twitch Digital Crusade Victoria celor de la Nexus Gaming împotriva echipei OneTap Gaming. Încă din pregătirile pentru finală, aceasta se anunță a fi extrem de strânsă, iar spectacolul oferit de cele două echipe nu a dezamăgit.

Înaintea finalei, spectatorii au putut urmări un meci demonstrativ în care au participat unii dintre cei mai populari influenceri ai momentului. Echipa lui JaxiTV, alcătuită din Jaxi, Romanu, Keta, PopTheCaster și AlexaTV a înfruntat echipa lui Spicy Legend, formată din Spicy, imoGen, Palash, Tedereu si Tak3MyFury.

De asemenea, într-un moment special dedicat finalei, Cătălin Moroșanu l-a înfruntat pe ImoGen la Mortal Kombat, popularul “fighting game” al celor de la NetherRealm Studios. A fost o înfruntare cât se poate de captivantă, o ocazie pentru public să vadă cum se descurcă un sportiv consacrat atunci când este pus în postura de gamer. Aceste momente au încălzit scena pentru marea finală și au fost un “aperitiv” pe măsură a ceea ce avea să urmeze.

În marea finală Superbet Open, Nexus Gaming au reușit să învingă cu 3-2 echipa OneTap Gaming, într-un best-of-five în care Nexus au plecat cu 1-0 (în urma câștigării etapei de play-off cu dubla eliminare). Deși Nexus au luat un avantaj rapid, câștigând prima hartă, OneTap au arătat un spirit de echipă extraordinar. Fiind condusă cu scorul de 2-0 la general, echipa din Satu Mare a reușit să câștige două hărți consecutive și să egaleze, ducând scorul la 2-2. Într-un final Nexus Gaming au ieșit învingători, câștigând ultima hartă a finalei best of five și ducând scorul la 3-2. Atmosfera a fost euforică, iar suspansul a fost la el acasă.

Pentru Nexus Gaming, aceasta a fost prima victorie la Superbet Open, o victorie muncită cu greu, în fața unei echipe, OneTap Gaming, care a reușit să surprindă și să încânte publicul din poziția de “underdog” cu o revenire extraordinară în meci.

Finala Superbet Open marchează sfârșitul unei călătorii lungi, o călătorie în care au participat cei mai buni jucători de Counter-Strike din România. Parcursul echipelor de-a lungul turneului ne-a oferit surprize precum performanța peste așteptări a echipei Quantum Prodigy, ratarea calificării în play-off pentru mai multe echipe consecrate și bineînțeles, finala superba oferita de Nexus si OneTap Gaming.

Acest eveniment nu ar fi fost posibil fără susținerea și implicarea activă a publicului și tuturor partenerilor care ne-au fost alături, realizarea acestui eveniment ar fi fost imposibilă fără: Creatopy, KFC România, Campofrio, Lenovo Legion, HyperX, Banca Transilvania, Hellcase, Urban Monkey, Primăria Cluj, CREIC, Hampton by Hilton, Iulius Mall, Borsec și Romanian Esports League.

____

 

Digital Crusade este unul dintre cei mai mari organizatori de evenimente de esports din România fondat în toamna anului 2018 la Cluj-Napoca. Cu o experiență de peste 23 evenimente în domeniu, ce au avut loc în decursul a 3 ani, Digital Crusade pregătește în fiecare sezon noi competiții dedicate gaming-ului având ca misiune popularizarea fenomenului de esports în România și ridicând constant standardul național din domeniu.