De Citit : Știri

Marea finală League of Legends Season 4 de la Digital Crusade are loc astăzi de la ora 18:00

| 26 octombrie

Opt echipe din România, Bulgaria, Ungaria, Moldova și Ucraina au luptat timp de 6 săptămâni pentru a ajunge în marea finală unde, în cele din urmă, echipele Urban Esports (Romania) și Random 5 (Bulgaria) se vor lupta pentru marele premiu.

Se anunță a fi o confruntare de zile mari, cu Urban Esports în pole-position pentru câștigarea competiției. Aceștia nu au pierdut nici o serie din playoffs și au avut performanțe foarte solide pe tot parcursul turneului.  Experimentatul jucător al celor de la Urban, Coatpustmain, a facilitat acest parcurs chiar înainte de începerea etapei de play-off, declarând într-un interviu pentru Digital Crusade următoarele: “Este cea mai bună echipă cu care am jucat vreodată și sunt sigur că dacă jucăm așa cum știu că o putem face, nu ne poate învinge nimeni” a declarat Zidaru “Coatpustmain” Laurentiu – Dodel.

Acest sentiment rezonează și cu fanii competiției, care le-au dat celor de la Urban Esports șanse de victoire de peste 70% într-un vot pe social media.

De cealaltă parte, Random 5 ajunge în finală din postura de “sleeping giant”,  fiind o echipa legendară în spațiul Balcanic. Ca parte a echipei, LUBEEENZZZ, Spooky, lmzs, WildRabbit și HopHopJr au reușit să câștige competiții foarte importante în trecut, precum Esports Balkan League sau South European Championship. Cu toate acestea, parcursul lor până în finală a fost cât se poate de anevoios. S-au calificat în ultima etapă a sezonului regulat, iar în faza de play-off, au pierdut împotriva celor de la Urban Esports cu 2-0. Ajunși în lower bracket, aceștia parcă au renăscut eliminând campioana en titre, Nexus KTRL din competiție, dupa un 2-0 extrem de convingător.

Junglerul celor de la Random 5 a declarat într-un interviu pentru Digital Crusade: “Suntem o echipa diferită în lower bracket, veți vedea, e situația în care ne simțim cel mai confortabil” a declarat Miroslav “Spooky” Gochev.

Acest lucru pare să se reflecte în performanța echipei din semifinale, unde au reușit să câștige într-o manieră extrem de convingătoare. Publicul a asistat la o demonstrație de forță din partea celor de la Random 5 într-o serie în care au prestat un joc ce ne-a amintit tuturor de vremurile în care echipa s-a consacrat ca fiind cea mai bună din regiunea noastră.

Publicul este așteptat să urmărească această confruntare dintre acești doi giganți, o confruntare între “vechi” și “nou” care se anunța a fi cea mai strânsă și interesantă finală de League of Legends de care am avut parte la Digital Crusade.

Finala competiției de League of Legends de la Digital Crusade va putea fi urmărită pe canalele de  Youtube și Twitch ale Digital Crusade,  pe 26 Octombrie, începând cu ora 18:00.

Drumul către această finală a fost unul lung, anevoios și plin de încercări, semifinalele și finala Digital Crusade Season 4 fiind amânate cu 2 zile din cauza situației epidemiologice de la Cluj. 

Ținem să mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în această perioadă dificilă și plină de încercări. Evenimentul nostru nu ar fi fost posibil fără fanii nostrii extraordinari și fără ajutorul partenerilor noștri: Riot Games, Creatopy, Pizza Hut Delivery, Campofrio, Lenovo Legion, Logitech, Mercedes Benz by ATP Motors, Banca Transilvania, Urban Monkey, Primăria Cluj, CREIC, Hampton by Hilton, Iulius Mall, Borsec și Romanian Esports League.

____

 

Digital Crusade este unul dintre cei mai mari organizatori de evenimente de esports din România fondat în toamna anului 2018 la Cluj-Napoca. Cu o experiență de peste 23 evenimente în domeniu, ce au avut loc în decursul a 3 ani, Digital Crusade pregătește în fiecare sezon noi competiții dedicate gaming-ului având ca misiune popularizarea fenomenului de esports în România și ridicând constant standardul național din domeniu.