De Citit : Știri

Cea mai iubita colinda din filme

| 21 decembrie

Rockerul Tom Petty este autorul celei mai folosite melodii din filmele de Craciun.
Christmas All Over Again, hitul din 1992 al lui Tom Petty, este cel mai dorit frecvent intalnit pe coloanele sonore ale filmelor a caror poveste se intersecteaza cu perioada sarbatorilor de iarna, potrivit presei americane de specialitate.

Comediile Home Alone 2: Lost in New York (1992), cu Macaulay Culkin, Jingle All the Way (1996), care l-a avut ca protagonist pe Arnold Schwarzenegger, şi Four Christmases (2000), cu Vince Vaughn, Reese Witherspoon, Robert Duvall, Sissy Spacek si Jon Voight in distributie, sunt doar trei dintre peliculele al caror succes s-a legat, in parte, si de flerul celor care au alcatuit “decorul” sonor.

Succesul cantecului de iarna al lui Petty se datoreaza, in primul rand, inspiratiei cu care artistul a reusit sa valorifice pe ritmuri de rock un refren cald si usor de fredonat, pastrand in acelasi timp sound-ul inconfundabil al muzicii sale. La finalul piesei, cantatutorul american isi pune propriile dorinte pentru Mos Craciun: “Vreau o chitara Rickenbacker noua si doua Fender, cartea de cantece a lui Chuck Berry si un xilofon”.

La concurenta cu melodia lui Tom Petty se afla, pe coloanele sonore ale filmelor de Craciun, refrene traditionale ca Little Drummer Boy sau Jingle Bells, care, insa, apar in interpretari pe cat de numeroase, pe atat de diferite. Ca numar de aparitii ale pieselor in aceeasi interpretare, Christmas All Over Again domina insa acest inedit clasament.

Sursa: NewsIn