De Citit : Recomandări

Summer cocktails

| 02 mai

Cocktailuri “ de terasa”
Din punctul meu de vedere odata cu 1 Mai si mini-vacanta afferenta, vara a sosit. Chiar daca nu calendaristic, temperaturile si vremea din ultima saptamana ma sustin. Gata e vara! Terasele au fost inundate la propriu de oaspeti care au profitat din plin de vremea splendida. Odata cu terasele si-au facut agresiv aparitia si bauturile de vara asupra carora am sa ma opresc pe parcursul a catorva editii. Limonadele sunt la mare trecere si concureaza de cativa ani cu mult succes berea.
Abundenta de fructe si plante aromatice ne ofera oportunitatea de a gasi o larga varietate de limonade. Baza acestora nu se schimba: suc citric (lamaie, lime, portocala, grapefruit), indulcitor (zahar de orice tip, miere de albine, diferite siropuri), apa (naturala plata, carbogazoasa, tonica) si bineinteles gheata din abundenta. Apoi dupa caz se mai pot adauga fructe (mango, pepene, pere, fructe de padure, capsuni, ananas, portocale, mandarine, lamai, maracuja, lime, etc) si/sau de ce nu, plante aromatice (busuioc, menta, rozmarin, cimbru, ghimbir).
Urmeaza Ice Tea-urile. Aici pe langa cele clasice imbuteliate au aparut cu mult succes si Fresh Ice Tea-urile. Acestea sunt preparate proaspat, infuzate pe loc, la alegere de la clasicele fructe de padure, fructe tropicale, verde, goji, acai, cranberry, menta, pana la diferitele amestecuri, la care apoi se adauga un indulcitor si foarte multa gheata, iar dupa caz si fructe sau plante aromatice.
Punch-urile si-au facut si ele aparitia in ultimii ani in peisajul barurilor noastre. Sunt bauturi slab alcoolice, se fac in cantitati mari pentru ca nu se altereaza usor. Ca si bauturi punch-urile provin din India, iar ca si cuvant ”punch” inseamna pumn, pumn care se refera la numarul de ingrediente (5) pe care il contine aceasta minunata bautura de vara, dar si de party: Baza alcoolica (gin, rom, brandy, whisky), zahar, lamaie, apa sau ceai si condimente (cuisoare, chimen, scortisoara, vanilie, anason).
www.barmania.ro