De Citit : Recomandări

Cocktail-uri “de terasa” part. 2

| 30 mai

Summer Cocktail
Cocktail-uri “de terasa” part. 2
Daca in prima parte am vorbit despre Limonade, Ice Tea-uri si Punch-uri acum a venit randul cocktail-urilor Frozen, Electric si Batida.
Cocktail-urile Frozen se diferentiaza de celelalte prin textura foarte densa datorata faptului ca ele se omogenizeaza cu ajutorul blenderului. Ingredientele se adauga in blender cu multa gheata zdrobita sau inghetata, iar rezultatul obtinut este o bautura foarte rece si de o constitutie foarte groasa. Orice cocktail poate deveni un Frozen daca ingredientele se omogenizeaza intocmai. Ele se mai pot servi si in fructe: ananas, pepene, grapefruit, pepene rosu, nuca de cocos. In mare voga sunt Strawberry Margarita, Mango Daiquiri, Passion Kamikaze si binecunoscutul Pina Colada.
Electric Cocktail sunt o categorie de cocktail-uri “albastre”, acestea avand in compozitie liqueur sau sirop de Curacao de culoare albastra. Sunt obtinute din coaja de portocala amara din insula Curacao, iar culoarea provine de la coloranti alimentari. Insasi culoarea finala a cocktail-urilor da si denumirea acestei categorii, care pot fi cu alcool de orice baza, dar pot fi si fara alcool. O alta caracteristica ce este comuna acestor cocktailuri este gustul dulce-acrisor. Sau ar trebui sa fie.
Batidele se regasesc si ele timid in unele meniuri. De provenienta braziliana, Batida are ca si baza alcoolica cachaca. Fructele sunt nelipsite la aceasta categorie de cocktailuri. Totul are o logica atunci cand ne gandim ca Brazilia are cea mai mare diversitate de fructe din lume. Papaya, mango, maracuja, pitahaya, mangustan, kiwi, fructul dragonului, ananas sunt doar cateva dintre fructele pe care le gasim si la noi. Batidele fara alcool pot contine lapte, inghetata, frisca lichida, sucuri cu pulpa si bineinteles fructe. Se aseamana cu ceea ce cunoastem noi sub denumirea de Milk Shake, dar diversitatea de fructe si arome le face unice.
Desi cocktail-urile ”de terasa” nu au un volum mare de alcool, pentru cele cu alcool recomandam consumul responsabil. Caldura poate fi un factor important in intoxicarea cu alcool.
www.barmania.ro