De Citit : Recomandări

Barmani & Cocktails

| 17 octombrie

Mihai “Mitza” Biro
Un nume greu al bartendingului clujean, Mitza Biro este si a fost model pentru generatii si generatii de barmani, vizionar si consultant pentru foarte multe locatii, un barman arhicunoscut, apreciat si respectat in industrie. Aceasta notorietate si-a castigat-o in urma a peste 14 ani de experienta profesionala, iar de departe serviciul sau la una dintre cele mai faimoase companii de vase de croaziera a contribuit deplin la formarea sa profesionala.
Nascut in ’77 pe Mihai Biro l-am cunoscut in urma cu mai bine de 13 ani in Flash Club Cocktail Bar unde am avut placerea sa muncim impreuna si alaturi de alti colegi barmani care in timp au contribuit de asemenea la cresterea profesionalismului in bartending si in industria ospitalitatii. Azi Mitza Biro este “resident” head bartender la Booha Bar unul dintre cele mai de succes college bar-uri din tara, succes la care a contribuit esential din 2009.
Summer Glow: 30ml Passoa, 20ml Gin, 10ml Crème de Caffe, 20ml suc de lime, 6-8 frunze de menta, top 50:50 suc de cranberry& sprite. Metoda de preparare este bash, build & stirr intr-un pahar hurricane iar garnish, o coroana de gheata pisata, o rondea de lime si un mugure proaspat de menta: “E minunat cand poti sa creezi un cocktail, bazandu-te pe evenimentele intamplate in viata ta, ceea ce eu fac cam de obicei si imi place sa asociez aceste doua lucruri. Pentru mine acest cocktail este special, iar cum spune si numele, era vara si pur si simplu, stralucea.”
Orange Sapphire: 40ml Gin, 3 wedge portocala, 10ml pure de piersici, 3-4 picuri Angostura Bitter, top apa tonica. Metoda de preparare este muddling & hard shake strecurat peste gheata intr-un pahar long libbey decorat cu o felie de portocala alaturi de un physalis. “Multe locatii ajung sa ramana in stoc, cu produse blocate, ceea ce ofera barmanilor cea mai buna inspiratie pentru a crea un nou cocktail. Asa s-a intamplat si in cazul acestui cocktail, avand in vedere ca piureul de piersici zacea pe raft in magazie. 🙂 “.
Respect Dog!
www.barmania.ro