De Citit : Recomandări

Barmani & Cocktail-uri

| 12 decembrie

Calin ‘Chelu’ Ioaniciu
Am fost inspirat! Da. In timp ce articolul precedent vedea lumina tiparului, Chelu’ castiga din nou la Bucuresti o alta super-competitie de mixologie: “Smirnoff Extraordinary Bartenders Challenge”. Pentru unii o mare surpriza, pentru noi cei “ de acasa“, o alta confirmare a potentialului sau si o imensa mandrie. Cocktail-ul castigator a fost: The White Julep; Smirnoff Red 60ml, Suc proaspat de lamaie 5ml, Monin Ginger Syrup 10ml, Coaja de Lamaie 2 buc, Ghimbir 3 buc (aprox 10g), Rozmarin 4 ramurele. Intr-un silver mug se zdrobesc bucatile de ghimbir, se adauga 3 ramurele de rozmarin si cojile de lamaie se lovesc si ele, se adauga restul ingredientelor, se umple paharul cu gheata zdrobita si se amesteca pana ce, pe peretele exterior al paharului se formeaza o crusta. Se completeaza cu o coroana generoasa de gheata zdrobita, se orneaza cu o ramura de rozmarin, un bat din ghimbir si putina coaja de lamaie rasa. “Se stie ca Vodka Smirnoff s-a impus pe piata alcoolului din America dominata de bourbon, fiind promovata ca si “whiskey alb”; baza alcoolica pt. un Mint Julep este bourbonul, combinand aceste 2 realitati am conceput White Julep care evident are in AND-ul sau, clasicul Mint Julep, cel putin ca si inspiratie”.
Dark O’Cherry (barmaniada 2012): Jameson 40ml, Cherry Brandy Liqueur 25ml, Dark Chocolate Syrup 10ml, Unicum 8ml, Fresh Lemon Juice 10ml, Egg White 15ml, 1 Maraschino Cherry, Chocolate flakes. Toate ingredientele se agita in shaker cu multa gheata si se strecoara fin intr-un pahar goblet bine racit, se decoreaza cu un trifoi de ciocolata rasa si o cireasa maraschino.
Tzofy: 50ml Jagermeister, 25ml Amaretto, 15ml Suc Lime, 100ml Suc Cranberry. Shake&strain peste gheata într-un pahar highball, ornat cu o felie de portocala zemoasa”. Destul de des interactionam cu clienti simpatici care ne pun in situatii inedite. In Simleul Silvaniei am cunoscut suficienti de multi incat sa-mi ajunga o viata. Unul dintre ei m-a provocat intr-o seara “sa-i prepar o bautura care i se potriveste”, porecla lui e Tzofy, restul e istorie.
Italian Gipsy: 50ml Aperol, 100ml Suc de portocale, 100ml Prosecco. Build in pahar pentru vin, ornat cu o felie de portocala si-un mugure de menta. Un cocktail lejer, reconfortant, de vara si nu numai.
Felicitarile mele Calin ‘Chelu’ Ioaniciu, esti un exemplu de urmat si de urmarit.
Cheers Mate!
www.barmania.ro