De Citit : Interviuri

Startup Fest – Interviu cu Peter Barta

| 05 octombrie

Péter Barta este consultant cu o vasta experienta in management, in special in domeniul managementului de proiect. Fost colaborator al unor institutii precum Consiliul Europei sau Fundatia "Academy for Educational Development" si Development Alternative Inc., momentan Péter Barta este Director Executiv al Fundatiei Post-Privatizare (FPP), cea mai importanta fundatie pentru antreprenoriat din Romania.
1. Spuneti-ne mai multe despre Startup Fest. Ce inseamna Startup Fest si cui se adreseaza?
Startup Fest este un eveniment de instruire antreprenoriala universitara, dezvoltat sub umbrela programului School for Startups, ce consta in cursuri rapide, pragmatice si socratice prin care proprietarii de companii noi pot invata cum sa dezvolte, testeze si implementeze un model de afaceri eficient. Evenimentul este dedicat studentilor ambitiosi care doresc sa descopere cat mai multe din secretele antreprenoriatului precum si celor care isi doresc sa lanseze propria afacere la incheierea studiilor si sa devina propriul angajat la absolvire.
2. De unde a venit ideea si cui apartine acest proiect?
Evenimentul are caracteristicile programului mare din care a luat nastere, School for Startups, si a pornit din dorinta de a arata studentilor o alta alternativa la cea a angajarii, la incheierea studiilor. Dat fiind ca in Romania, din punct de vedere formal, se pune foarte putin accent pe dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul studentilor, ne-am gandit sa le oferim acestora o priveliste de ansamblu asupra ceea ce reprezinta o afacere, care sunt pasii de cladire a acesteia si care sunt cele mai avantajoase modalitati de sustinere a sa pe o perioada indelungata.
3.Unde si cand va avea loc Startup Fest si cum pot cei interesati sa participe?
Evenimentul va avea loc pe 14 octombrie, incepand cu ora 17.30, la Hotel City Plaza Cluj-Napoca si va avea o durata de 3 ore. Participarea la eveniment este gratuita si cei care doresc sa participe nu trebuie decat sa se inscrie pe site-ul oficial http://startupfest.ro/inscriere/.
4. Spuneti-ne mai multe despre Doug Richard si Marius Ghenea, cei doi mentori ai evenimentului.
Doug Richard este fondatorul School for Startups UK, antreprenor de succes, cu o experienta de peste 20 de ani in dezvoltarea si conducerea unor asociatii in domeniul tehnologiei si software-ului. In 2006, Doug a fost primul american distins cu Queen’s Award pentru promovarea antreprenoriatului in Marea Britanie, iar in 2010 a fost numit Educatorul Antreprenorial al Anului. Marius Ghenea este cunoscut ca antreprenor in serie si business angel, fiind totodata presedintele Asociatiei Romane a Magazinelor Online (ARMO) si Director al Board-ului Venture Connect Forum. Marius sprijina diferite organizatii studentesti si sustine prezentari in cadrul mai multor conferinte pe teme legate de antreprenoriat, IT si afaceri online. Ambii mentori se implica in pregatirea tinerilor antreprenori si sunt gata sa raspunda la orice tip de intrebare din partea publicului. Sunt deschisi, carismatici si dornici sa fie provocati de studentii clujeni.
5. Ce fel de teme vor fi abordate?
Pe parcursul evenimentului, cei doi speakeri vor aborda teme legate de antreprenoriat, avantajele si dezavantajele lucrului pe cont propriu, tips & tricks, cum isi pot structura ideile pentru a le transforma in afaceri solide, ce pasi trebuie sa urmeze pentru a construi o cariera antreprenoriala si alte surprize pe care studentii le vor descoperi la momentul potrivit!
Pe scurt, cei doi mentorii ii vor invata pe participanti cum sa devina urmatorul Sergey Brin sau Bill Gates.