De Citit : Interviuri

Restaurantul Yucon – Singurul restaurant cu tablou de gradina verticala din oras

| 04 octombrie

Restaurantul Yucon a fost o surpriza si o descoperire extreme de placuta. Atat din punct de vedere al design-ului interior cat si din punct de vedere al meniului, care este unul extreme de bogat, diversificat si gustos. Yucon este locatia perfecta pentru un pranz de business sau o cina romantica. Asa cum am anuntat in subtitlu, Yucon este primul restaurant cu tablou de gradina verticala si nu surprinde numai prin frumusetea plantelor luate ca atare ci si prin faptul ca sunt vii si in continua schimbare. Ma opresc aici si va las pe voi sa descoperiti in amanunt aceasta locatie cu o nota de stil aparte. In cele de mai jos va invit sa cititi interviul pe care ni l-a acordat bucatarul sef al restaurantului, Adrian Farcas.
1.Adrian, povesteste-ne de cand a inceput pasiunea pentru gatit si cum te-ai dezvolat in acest domeniu pe parcursul anilor?
Pasiunea pentru gatit a inceput din copilarie, insa am dezvoltat-o si am perfectionat-o in ultimii 12 ani, atat in tara cat si in strainatate. Sansa de a lucra in cele mai premium restaurante din Italia cu siguranta a fost un pas important in formarea mea profesionala.
2.Cu siguranta fiecare bucatar are cate o preferinta personala referitor la o bucatarie specifica unei anumite zone. Al tau care este?
Da, asa este. Cu timpul fiecare ne alegem cate o zona specifica sau o bucatarie specifica in care excelam mai mult sau pur simplu ne face mi mai multa placere sa gatim. A mea este bucataria mediteraneeana.
3.Acum ca ai ajuns la un nivel superior ne poti spune care este urmatorul pas in domeniul vostru si in special in cariera ta?
Pentru fiecare urmatorul pas este altceva, pentru mine personal urmatorul pas este sa imi formez propria mea scoala de gatit. Mi-ar placea enorm de mult ca lumea sa intelegea ca arta gatitului nu este asa de complicata si ca de fapt trebuie privita ca un mod de relaxare. Imi doresc ca in acest proiect sa ii implic pe cei mai buni bucatari din oras, dar si din tara.
4.Ne dezvalui locatia sau deocamdata ne tii in suspans?
Da, va pot dezvalui si este un lucru de care sunt extrem de bucuros, deoarece in sfarsit am gasit un colaborator si un prieten in acelasi timp cu care vom construi si dezvolta multe lucruri pe viitor. Este vorba chiar despre restaurantul Yucon, str. Cotita, nr. 9.
5. La ce alte nouatati ne mai putem astepta din partea voastra inainte?
Ne gandim ca incepand de luna viitioare sa organizam lunar cate o seara tematica pentru diferite bucatarii specifice. Probabil vom incepe cu cea mediteraneeana.
6.Atunci cand servim pranzul sau cina la voi putem interactiona cu tine sau iti palce mai mult sa observi din spatele “scenei”?
De obicei imi place sa observ comsumatorii, dar daca clientul isi doreste desigur ca putem interactiona, discuta despre preparate sau de ce nu, pot chiar recomanda preparate din meniu, la care, atentie, intotdeauna se adauga si o nota creativa, personala si altfel de fiecare data.