De Citit : Interviuri

De vorba cu un antreprenor local

| 21 septembrie

Interviu Lorand Soares Szasz
In acest numar avem bucuria de a va prezenta o parte din discutia noastra cu Lorand Soares-Szasz, speaker motivational, business coach, trainer, antreprenor si, nu in ultimul rand, sot iubitor. Cei interesati de lumea antreprenoriatului cu siguranta au auzit de numele si pregatirea lui Lorand. Acest interviu are doua scopuri: sa vedem cum se manifesta partea de FUN la un antreprenor local si sa ne povesteasca mai multe despre cel mai nou proiect pe care il dezvolta.
1. Lorand, spune-ne pe scurt povestea ta dupa care, convinge-i te rog pe cititorii nostri tineri ca, DA, se poate ca visele sa devina realitate.
Pe vremea cand eram student in anul II la Cluj, am plecat in Portugalia. In 3 ani de zile am ajuns de la gradinar intr-o mica firma locala, la business development manager in cea mai mare firma de business coaching din lume si toate acestea fara studii superioare, fara experienta in domeniu si fara sa cunosc pe nimeni (pile si relatii). Daca mai adaug si faptul ca sunt nascut la tara (taran getbeget) si pana la varsta de 10 ani nu stiam decat sa mulg vacile, sa merg la pascut cu caprele si sa adun fanul de pe camp, lucruri pe care unii tineri le fac acum virtual pe Farmwill :), pot spune ca da, visele pot deveni realitate, doar trebuie sa ai vise si sa muncesti pentru ele.
2. Suntem constienti de faptul ca esti pasionat de jobul tau si practic nici nu simti ca muncesti, dar am vrea sa ne spui ce face Lorand impreuna cu sotia lui in timpul liber, ce activitati pentru destindere si FUN obisnuiti sa faceti?
Deviza mea este Love to educate, deci sunt nu doar pasionat ci indragostit de ceea ce fac si pot spune ca munca mea este o distractie continua. Pe langa munca ne place foarte mult sa calatorim. Ne place sa fugim in week-end intr-o capitala sau oras european sau sa vizitam o tara noua. Ne place sa mergem la bowling, la cinema si din cand in cand la carting. 🙂
3. Am vrea sa ne povestesti despre seminariile „aproape gratuite” pe care le sustii. Noi am participat la cateva si ni se pare o idee geniala.
Seminariile aproape gratuite le-am gandit cu intentia de a putea da inapoi societatii din ce ne da ea. Asa ca de Pasti si Craciun sustin evenimente la care accesul se face pe baza de alimente si rechizite scolare pe care le donam familiilor nevoiase, centre de plasament sau alte paturi sociale care au mare nevoie de aceste lucruri. E un proiect de suflet si deja ne gandim la cel din decembrie. Fiti pe faza!
4. Lorand, ce crezi ca ar trebui sa faca ALTFEL studentii care au optat pentru o viata de antreprenor?
Sa invete mai mult decat ii invata facultatea. Educatia formala te ajuta sa iti castigi painea, educatia non formala te imbogateste. Cititi, cititi, cititi!
5. Ok, a venit momentul sa divulgam cateva secrete legate de evenimentul marca Coaching4You. Despre ce este vorba si cui va adresati?
Proiectul se numeste „Leaders for the future” si ideea a plecat de la raspunsul meu la intrebarea anterioara. Tinerii de succes au nevoie de mai mult pe langa ce ii invata facultatea. Asa ca am gandit un curs de antreprenoriat si leadership cu 10 module care sa acopere fiecare aspect esential pentru succesul unei afaceri. Am invitat cei mai buni traineri, antreprenori si profesori sa ni se alature in proiect si in octombrie lansam prima „clasa”. Cursul se adreseaza tinerilor sub 30 de ani care au o afacere si doresc sa o dezvolte rapid si sanatos si celor care doresc sa isi deschida un start-up. Costul cursului este de 3500 de euro, dar eu o sa ofer 30 de burse care sa acopere toata investitia pentru 30 de tineri care trec de o selectie. E un proiect fantastic si tinerii care il vor termina o sa fie mai mult decat pregatiti pentru viata si afaceri.
Multumim pentru interviu Lorand si iti dorim mult succes si multe proiecte frumoase pe viitor!