De Citit : Altele

Terente, mic copil!

| 26 iunie

 

 

Odată, într‑o situație în care o domniță care m‑a pescuit pentru un proiect cumva comun, în care eu nu am fost de acord să amestecăm marfa cu ambalajul, recte cercetarea cu amorul, și s‑a crizat rapid, iar apoi m‑a chemat prin instanțe mici și mari, pregătindu‑mă intens și silitor pentru vederea cu dom’ procuror, eu, construindu-mi apărarea, am luat la mînă corespondența cu incriminata mai sus zisă, Facebook și Yahoo Mail. Am lucrat ceva, cred că vreo săptămînă, de’, treaba a fost multă, „procesul de producţie” îndelungat, cu interacţiuni productive, SMS‑uri şi altele, iar persoanele respectabile și bune comunicatoare.

Ei bine, cu durere‑n suflet și‑n simțiri, am devenit brusc total dezamăgit de mine și de virtuțile mele instinctual‑masculine, iar imaginea mea proprie în oglindă a început să pălească, pînă cînd a căzut cu zgomot și cu o bucată mare de perete; tencuiala proastă, bloc de prin `60. Eram „curat”, frate! Nici un avans, nici o propunere, nici un sex în vorbe duioase sau măcar o masturbare în lipsă – bine, o activitate „antisocială” pe care chiar o blamez – nici un cuvînt de amor ori alte demersuri normale pentru niște persoane încă apte de asemenea fapte; nimic, domnule! Mai rău decît un călugăr bătrîn, aciuat la vreo nouăzeci și ceva de ani, prin peștera lui Daniil Sihastrul! Pînă și el tot mai visează la turistele alea suedeze care i-au vizitat peste zi vizuina şi au trecut la nici un metru, cu damful lor de Versace şi pletele‑n vînt, cu tot. Doar povești și plimbări cu preșul, e drept, unul suficient de bleu, uneori și cu nuanțe roz. Bine, unul de calitate, luat din Europa, preț corect, „la reducere”.

Mda, se pare că nu‑s bun de nimic, fetelor. Decît de o năucitoare dezamăgire. Nu insistați, pierdeți timpul! Pentru reclamații sunați la 0745.77…

*

Cezar Pârlog este publicist şi scriitor. Ultimele cărţi publicate sînt „Electric puzzle”, Editura Neuma, 2017, „Life stuff sau Învăţături pentru Andreea”, Editura Tracus Arte, 2016, „Flori, fete, fiţe sau băieţi”, Editura Tracus Arte 2014, Premiul Naţional „Vasile Voiculescu”, 2015.