De Citit : Editoriale

Niste tarani. Si mintile lor tabloide.

| 30 septembrie

„nu exista emisiuni comerciale sau necomerciale, ci doar emisuni bine sau prost facute“ – Ted Turner – fostul patron al CNN

Toooot o zic, si-o zic, si-o zic: daca pentru arma de foc se da un examen psihologic sau se face o prealabila cercetare a abilitatilor si moralitatilor individului, tot asa cred ca un patron de televiziune ar trebui cercetat indelung inainte de a i se da pe mana o arma de manipulare de o asemenea forta cum este televiziunea. Si aici nu ma refer la teoriile conspira­tioniste pe care le tooot vezi prin Evenimentul Zilei, cum ca mogulii da-i si lupta impotriva singurului om din tara asta care ii infrunta blabla… mi se par infantile si de o indoielnica culoare ideologica. Despre altceva vorbesc eu. Calitatea televiziunilor depinde de calitatea oamenilor care le detin, asa cum calitatea educatiei copiilor depinde de calitatea parintilor si a profesorilor care ii tuteleaza. Mie nu-mi place nici unul dintre moguli. Mi se par niste megalomani care vor sa se bage in seama la nivel inalt.

Oameni fara ideal, fara cultura si fara responsabilitate. Nu exista in toata Europa o televiziune mai vulga­ra si mai morbida precum bordelurile de entertainment controlate de Voiculescu si Sarbu. De fapt, imagi­nea de la Prima TV cu niste tipi care fug in curul gol pe un fond cu voce suava de telefon erotic ce miauna „We love to enterteeeeeiin iuu“ mi se pare exemplara pentru ce este televiziunea comerciala din Romania: o voma! Hipnotizand prin prost gust si violenta cu programele sale si mintind cu nerusinare facturata prin reclame paradisiace, fara nicio legatura cu detergentu-n cauza, televiziunea va modeleaza chipul si infatisarea urat. O singura salvare vad aici: Ascultati Radio Guerrilla! Zilnic. Si mai ales de la 13 la 14!