De Citit : Editoriale

Fast moving

| 26 noiembrie

Sambata mi-am invins lenea si am dat o fuga pana la piata. Exasperat de merele mari, lucioase, perfecte din supermarket, am ales de la un taran (fermier?) unele mici, rosii, ca in povestea cu Alba ca Zapada, cu pete, imperfecte, oarecum strambe. Pretul, de nimic. Din doua kile, in scurt timp n-a mai ramas aproape nimic. Savuroase, dulci, parfumate. Am hotarat: nu voi mai cumpara mere fake.

Joi dimineata, pe la 9, pe Calea Turzii din Cluj. Disperat dupa o cafea. Imping in usa unui restaurant in care am vazut oarece miscare. Apare patronul. Masiv. In loc sa se rasteasca la mine, cum s-ar fi intamplat probabil la Bucuresti (Nu vezi, dom’le ca e inchis!), a deschis usa, mi-a zis buna dimineata, mi-a explicat cu calm ca deschide mai tarziu si m-a indrumat alaturi, la pizzerie, unde gasesc o cafea buna. La pizzerie – modesta, de cartier – "fetele" nu numai ca aveau cafea buna, dar mi-au si pus-o "la pachet" in pahar cu capac. M-am simtit ca la Viena, desi strada avea niste gropi… Iarna asta, in Romania va fi la moda whisky-ul fiert. Inspirat probabil de traditia romaneasca cu tuica si vinul fierbinti si imbogatite cu mirodenii, un producator american a lansat o editie winter de whisky in amestec cu suc de mere care se bea cald, in cani de tabla.

L-am incercat, e bun. Noul meu laptop (ultrabook, mai precis) are o greutate de doar un kilogram si 90 de grame. E un salt tehnologic urias: in urma cu vreo zece ani, o colega a facut hernie de disc carand laptopul de acasa la serviciu si inapoi, desi si acela era performant pentru vremurile respective. Nu va mai plangeti ca magazinele au inceput pregatirile de Craciun inca din 15 noiembrie. Am trecut intr-un sfarsit de vara pe la celebrul magazin Harrods din Londra si raionul de Christmas se deschisese deja, desi era doar sfarsit de august. Spor in toate!