De Citit : Editoriale

Dreptul la timp – Dreptul la liniste

| 27 iulie

„Iesi din cort, prietene, sa stam fata in fata,

privindu-ne, sa tacem impreuna, mereu intrebandu-ne,

in sine celalalt daca e,

si cum pe sine insusi se simte.

joc de-a rostogolul, cu pietrele,

de undeva starnite, spre altundeva. – Nichita Stanescu
”Pai ce faci, nu mai publici nimic? Unde ti-e editorialul de saptamana trecuta? Mai vrea lumea de acasa sa audă de tine, macar prin scris” – Cam asa ceva au sunat cuvintele unei prietene, intr-un apel telefonic de saptamana aceasta.
Mi se reproseaza ca sunt greu de gasit. Ce e drept… nu mai raspund pe Yahoo Messenger decat foarte rar (ma ajuta in schimb sa-mi promovez la status ultimele articole). Facebook Chat ma lasa rece, Google Talk mi-e activ mereu pentru ca acolo am un grup foarte restr]ns de persoane. Skype e doar pentru discutiile cu cei foarte dragi aflati la departare. Twitter e pentru informatii rapide, de plictiseala mai mult. La telefon raspund cand pot. La toate cele de mai sus raspund foarte rapid daca sunt in interes de serviciu. Lucrez in marketing online, ar fi absurd sa nu fiu conectata.
In viata personala si in relatiile cu prietenii, aleg sa ma pastrez departe de conversatiile virtuale. Sunt prea superficiale si se pierde prea multa substanta. Aleg oricand o plimbare pe seara, o iesire la un ceai in Qui One Quint sau cateva experiente culinare alaturi de cei dragi. Atunci vreau sa uit de telefon, de chat sau de orice altceva. Momentele acelea sa nu merite sa fie intrerupte de nimic. Pentru ca putem zambi mai mult decat cu cele doua semne de punctuatie si vreau sa rad mai mult decat atat: =)).
Asadar, fiti blanzi si intelegatori daca nu va raspund pe chat si uneori la telefon. Intr-un exces de conectivitate imi permit sa ma deconectez din cand in cand. Daca-mi scrieti un SMS, cu siguranta gasim o solutie.
Mi se pare cel mai putin intruziv si cel mai eficient, in orice situatie. Poate ca pe langa codul bunelor maniere ar trebui sa inventam ”codul bunelor maniere in comunicare”. Asa am evita cateva mici suparari si interpretari gresite.
Si ne vom opri din a gasi motive sa ne tulburam linistea…
www.alexandracraciun.ro