De Citit : Știri

Studentii arhitecti ai Europei vin sa schimbe Clujul

| 02 iulie

Participantii evenimentului BEST Summer Course 2012 au ajuns in Cluj in acest weekend.
Incepand de marti, 10 iulie, vor lua parte la cursurile sustinute de profesorii de la Facultatea de Arhitectura unde vor incepe misiunea lor de a transforma Clujul in Capitala Europeana. In cadrul deschiderii oficiale, profesorii Vlad Rusu si Andrei Nejur au prezentat cursul si activitatea studentilor in urmatoarele doua saptamani.
Acestia vor trebui sa gaseasca solutii simple asupra unor probleme urbanistice. La finalul cursurilor se va organiza o expozitie unde studentii isi vor prezenta lucrarile. Ca activitate culturala participantii la Summer Course vor invata despre limba si istoria romanilor, vor vizita Gradina Botanica si muzeele din Cluj-Napoca.
In perioada 9 – 22 iulie, BEST Cluj-Napoca in colaborare cu Universitatea Tehnica organizeaza Cursul de Vara BEST, "Make me pretty, make me European capital", eveniment dedicat studentilor de la arhitectura din intreaga Europa.

Ca activitati in afara cursurilor, studentii vor invata despre istoria si limba romanilor, un City-Rally, care va avea forma unei Vanatori de Comori unde ei vor afla mai multe despre prinicipalele obiective turistice ale orasului. In primul weekend al evenimentului, va fi oragnizata o excursie cu cortul, un Savafe Trip, unde paramedicii si medicii de la Smurd Cluj-Napoca vor sustine un curs de prim ajutor. Ca activitate de Team Building, studentii vor juca Laser Tag.
Mai multe informatii despre eveniment gasiti pe http://sc.bestcj.ro/
BEST Summer Courses, eveniment organizat de Board of European Students of Technology. In fiecare anotimp, in diferite orase ale Europei, se organizeaza cursuri pe teme ingineresti. Acestea au ca scop dezvoltarea capabilitatilor studentilor de a lucra intr-un mediu multicultural, punerea in practica a ceea ce invata la cursuri si toate acestea intr-un mediu prietenos si atractiv.
BEST (Board of European Students of Technology), este o organizatie internationala, nonprofi, in continua crestere. Inca din anul 1989, BEST ofera studentilor din toata Europa posibilitatea de a ajunge la o mai buna intelegere a culturilor si a societatilor pentru a-si dezvolta capacitatea de a lucra in diverse medii culturale. Un alt scop este de a crea o legatura cat mai stransa intre partenerii din triunghiul "Student-Companie-Universitate".
In prezent, BEST este organizata in 92 de Grupuri Locale BEST, in 32 de tari europene, cu mai mult de 2600 de membri activi.
Grupul Local BEST Cluj-Napoca (infiintat in 1995) este format din voluntari din cadrul Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca, un grup de tineri entuziasti cu viziuni indraznete, extrem de motivati sa invete ce inseamna munca in echipa, managementul unui proiect, dezvoltarea unor abilitati complementare studiilor universitare, abilitati care ii vor ajuta in tot ceea ce inseamna viata post-universitara.