De Citit : Știri

In lucru la Hollywood: Brad Pitt in rolul unui Ulise spatial, Johnny Depp – Palarierul Nebun

| 03 iunie

Johnny Depp in Tara Minunilor, viata lui Martin Luther King ecranizata de Steven Spielberg si un documentar al lui Michael Moore despre criza financiara sunt doar cateva dintre noutatile cinematografice la care lucreaza, in prezent, numele grele ale Hollywoodului.
Dupa ce si-a pus muschii la bataie in Troia (2004), unde l-a interpretat pe voinicul Ahile, Brad Pitt va intra in pielea unui alt erou grec legendar, Ulise, al carui atu nu este insa forta fizica, ci materia cenusie. Noul film va fi o adaptare a celeilalte epopei a lui Homer, Odiseea, in care este descrisa revenirea lui Ulise acasa, in Itaca, dupa ce razboiul troian a luat sfarsit.
O alta opera literara care urmeaza sa fie mutata pe marile ecrane este Alice in Tara Minunilor. Johnny Depp va juca rolul Palarierului Nebun din romanul scris de Lewis Carroll, filmul urmand sa fie regizat de Tim Burton, cu care actorul a mai colaborat in trecut la alte sase productii. Rezultatul va fi un film tridimensional, in care scenele traditionale se vor imbina cu imaginile generate pe calculator. Filmarile vor incepe in luna august, premiera urmand sa aiba loc in vara lui 2010.
Mad Max fara Gibson, Buffy fara Sarah Gellar
Mad Max si Buffy sunt alte productii asteptate cu sufletul la gura. Mad Max se va intoarce pe marile ecrane, insa fara actorul pe care l-a consacrat, Mel Gibson. In acelasi timp, Sarah Michelle Gellar nu va aparea nici ea in urmatoarea productie din seria Buffy. Noul film nu va continua nici actiunea primului film, lansat in 1992, nici pe cea a serialului, urmand sa fie introdusa o noua spaima a vampirilor, pe ideea ca fiecare generatie are o eroina proprie care sa se lupte cu creaturile setoase de sange.
Martin Luther King, inviat de Spielberg
Bunatatile care sunt pregatite in prezent in bucataria hollywoodiana includ si o serie de pelicule bazate pe faptele unor personaje reale. Spre exemplu, Steven Spielberg a achizitionat, prin intermediul companiei sale DreamWorks, drepturile legale pe viata asupra biografiei lui Martin Luther King, urmand sa o adapteze pentru marele ecran intr-un film biografic despre activistul american de culoare.
O alta pelicula va fi axata pe un erou real mai putin cunoscut, fostul puscas marin John Keller, care a salvat mai bine de 200 de vieti in timpul uraganului Katrina, din 2005. Will Smith il va interpreta pe Keller, care locuia intr-un bloc cu cinci etaje cand uraganul a lovit New Orleans.
Michael Moore, la vanatoare de potentati
Cineastul american Michael Moore va lua in schimb in vizor o serie de antieroi, potentatii de pe Wall Street, acuzati ca ar fi declansat criza economica mondiala, intr-un documentar care va fi lansat pe 2 octombrie. ”Bogatii, la un moment dat, au hotarat ca nu sunt destul de bogati. Ei voiau mai mult – mult mai mult – si au inceput sa stoarca bani de la poporul american, bani castigati muncind din greu”, a declarat Michael Moore.
Tom Hanks a produs si el un documentar, despre cel de-Al Doilea Razboi Mondial, care va fi difuzat zilnic, incepand cu 1 noiembrie, la Muzeul National al celui de-Al Doilea Razboi Mondial, din New Orleans. Intitulat Beyond All Boundaries, documentarul este structurat in mai multe episoade, fiind descris de reprezentantii muzeului drept o experienta cinematografica 4D inovatoare.
Citeste mai mult pe Cotidianul.ro.