De Citit : Știri

Cum a fost la Sushi Event

| 29 februarie

In data de 22.02.2012 la Cluj-Napoca a avut loc primul seminar de sushi sustinut de Maestrul Masayoshi Kazato. Maestrul le-a explicat celor prezenti ce este sushi, cand a aparut sushi, cum se face sushi, accentul cazand asupra importantei pastrarii anumitor reguli in prepararea sushi-ului pentru a nu pune in pericol sanatatea celor care consuma acest preparat.
Asa cum spunea si Maestrul Masayoshi Kazato, vazuta din afara munca unui bucatar de sushi poate parea usoara, dar putini sunt cei care stiu sa fie adevarati bucatari de sushi. In acest cadru i-a fost inmanata lui Tsuchiya Naofumi de catre Maestrul Masayoshi Kazato diploma de membru in AJSA – All Japan Sushi Association pentru Tokyo Group si Sushi Proficiency Certificat emis de Sushi Skills Institute – All Japan Sushi Association.
Pentru ca sushi nu se poate servi fara sos de soia, reprezentanta companiei Yamasa, doamna Makiko Takahashi, a facut o scurta prezentare a sosului de soia produs de Yamasa si a proprietatilor acestuia in comparatie cu alte tipuri de sos de soia. Seminarul a fost presarat si cu momente amuzante si demonstratii de indemanare in utilizarea cutitelor pentru sushi.
Ca sa arate cat de bine si de precis taie cuitele japoneze, maestrul a taiat bucati de castravete pe mana unor distinse doamne din public care s-au oferit, mai mult sau mai putin, pentru a-l ajuta pe Maestrul Masayoshi Kazato. Tot pentru aceasta demonstratie a fost ales si un distins domn pe gatul caruia, de asemenea, s-a taiat castravete.
Toti participantii la acest eveniment au fost serviti cu sushi si bauturi japoneze.
Ii multumim Maestrului Masayoshi pentru onoarea de a fi fost prezent la Cluj-Napoca.