De Citit : Știri

Clujul a ajuns la “World Sushi Cup” 2013, Chiba, Japonia

| 25 martie

Concursul International de Sushi, ”World Sushi Cup” 2013, desfasurat in Japonia la inceputul lunii martie a avut ca participanti bucatari din intreaga lume. Din Romania a participat bucatarul de sushi – clujeanul Gabi Georgiu de la Tokyo Japanese Restaurant, sub indrumarea bucatarului si proprietarului-chef Tokyo Group: Tsuchiya Naofumi. Gabi Georgiu, bucatarul roman de sushi, a fost cel mai tanar participant din cadrul competitiei internationale World Sushi Cup 2013.
Acesta a aflat secretele prepararii unui sushi veritabil de la cel care i-a indrumat intreaga cariera: Tsuchiya Naofumi, cel care i-a fost alaturi si in Japonia, la acest concurs. Concursul a avut doua sectiuni: cea individuala si cea adresata restaurantelor. La prima sectiune, au participat concurenti din 12 tari din afara Japoniei, in vreme ce la cea de-a doua sectiune, lupta s-a dat intre 8 restaurante din lume.
La ambele sectiuni, Romania a castigat Gold Sushi Award, la sectiunea individuala: ”Gold Sushi Award” a fost oferit de catre Chiba Kogyo Bank, iar la sectiunea pe restaurante ”Gold Sushi Restaurant Award”, a fost oferit de catre Norwegian Seafood Council.
Bucatarul de sushi – romanul Georgiu Gabi lucreaza de sapte ani la Tokyo Japanese Restaurant. Tainele bucatariei japoneze i-au fost dezvaluite de cel care, in urma cu 11 ani, a hotarat sa se stabileasca in Romania, dedicandu-si timpul pasiunii sale pentru gastronomia japoneza: proprietarul si bucatarul-chef Tokyo Group Tsuchiya Naofumi.
”Suntem bucurosi ca am putut participa la World Sushi Cup 2013! Am avut ocazia sa intalnim oameni minunati, dedicati pasiunii lor pentru sushi si pentru gastronomia japoneza. Tinand cont de nivelul competitiei la care am participat, ma bucur ca Gabi a fost ales pentru a reprezenta Romania la acest concurs. Gabi are potential, iar World Sushi Cup 2013 a fost o experienta de la care fiecare participant sau vizitator a avut de invatat”, a declarat proprietarul si bucatarul-chef Tokyo Group, Tsuchiya Naofumi.
Emotiile au fost pe masura, atat datorita personalitatilor care au jurizat – maestri bucatari de sushi recunoscuti pe plan international, cat si datorita celorlalti concurenti. Premiul a fost materializat in diplome recunoscute de Asociatia de Sushi din Japonia, Romania primind alaturi de trofeu si un cutit profesional pentru sushi. Experienta a fost pe masura.
”De la fiecare om am avut ce invata in cadrul acestui concurs. Cum sa fii creativ, rabdator si cum sa iti gestionezi timpul. Am mai spus si de fiecare data cand vom aborda acest subiect o s-o repet: pentru mine a fost o oportunitate! Ii multumesc bucatarului-chef Tsuchiya Naofumi pentru incredere si pentru rabdarea pe care a avut-o cu mine in toti acesti ani. Imi doresc sa devin din ce in ce mai bun si sa cunosc cat mai mult din tainele bucatariei japoneze”, a completat bucatarul de sushi Gabi Georgiu.
Concursul World Sushi Cup 2013 se afla la prima editie si a avut loc in Japonia, in primavara acestui an.
Despre Tokyo Japanese Restaurant
Gustul preparatelor din gastronomia japoneza a fost facut cunoscut clujenilor in urma cu 10 ani, cand Tokyo Japanese Restaurant a fost deschis in municipiu. Tsuchiya Naofumi, proprietarul si bucatarul-chef Tokyo Group a deschis si lantul de restaurante Wasabi Sushi. Tokyo Japanese Restaurant a devenit membru al All Japan Sushi Association, cea mai importanta asociaţie de sushi din Japonia la inceput de februarie, 2012, an in care Tsuchiya Naofumi a obtinut si Sushi Proficiency Certificate, oferit de catre Sushi Skills Institute – All Japan Sushi Association.