De Citit : Recomandări

Barmani & Cocktails

| 21 septembrie

Le Chateaux d’Orange
Pe 13 septembrie la Bucuresti s-a desfasurat Riemerschmid Mixing Class ’12, o foarte importanta competitie de speed-mixology & mixologie. La startul acesteia s-au regasit unii dintre cei mai buni barmani mixologi din Romania. Clujul a fost din nou foarte bine reprezentat atat numeric cat si calitativ. Castigatorul acestei competitii este colegul nostru Horea Coloji (Elements Cocktail Bar), care a avut o prestanta demna de mari competitii mondiale.
Acolo pe scena l-am vazut pe Horea in elementul lui, iar expresia “se simtea ca pestele in apa” se potriveste ca o manusa. In finala a avut de creat in 8 minute un cocktail propriu in 3 exemplare explicand totodata oaspetilor si juriului toate aspectele si detaliile care stau la baza creatiei sale: inspiratie, ingrediente, mod de preparare, caracteristici si apecte particulare, sinergie, ornament/garnish, servire, etc. Horea a fost colosal! Este din Oradea, student la Stoma in Oradea, bartendingul si in special mixologia este marea lui pasiune si a ajuns la Cluj-Napoca in februarie o data cu startul competitiei Barknology pe care de altfel a si castigat-o.
Cocktail-ul lui Horea se numeste Le Chateau d’Orange, iar la baza inspiratiei sale sta o experienta traita in urma cu multi ani in Franta unde aflandu-se cu parintii sai a descoperit o ciocolata deosebita care i-a ramas bine intiparita in minte si al carei gust si aroma a incercat si a reusit sa le transpuna acum intr-un cocktail deosebit: 2 twist-uri de portocala, 10 ml sirop de vanilie, 10 ml sirop de ciocolata neagra, 20 ml frisca lichida, 8 ml crema de aceto balsamico, 40 ml cognac vsop. Metoda de preparare este muddling, hard shake, fine strain intr-un deosebit pahar Goblet racit in prealabil. Garnish, coaja de portocala rasa si o ploaie de cafea macinata si extra-prajita.
Le Chateau D’Orange l-a servit pe o tavita impreuna cu cateva bucati de ciocolata.
Felicitari Horea Coloji!
www.barmania.ro