Vio, acum la Chelsea Cigar Lounge - Cluj-Napoca

De Citit : Interviuri

Vio, acum la Chelsea Cigar Lounge

| 02 noiembrie

Interviu cu Vio Dragomir Intr-o superba zi de vineri am stat de vorba cu Vio, Seful staff-ului de bar la Chelsea Cigar Lounge. Este deja un personaj si o personalitate cunoscuta in orasul nostru. Sunt convinsa ca macar jumatate din cititorii nostri au savurat o cafea excelenta, pregatita de catre campionul regional pentru barmani specializati in prepararea cafelei. Ne mandrim cu el, iar acum servim cafeaua lui in cea mai noua locatie din oras si anume Chelsea Cigar Lounge. Aici gasiti o locatie aparte, cu aerul rigorii si al elegantei britanice, cu trabucuri proaspete si cu presa straina, pentru ca de multe ori simtim nevoia de mai multa cunoastere, nevoia de a sti ce se intampla si in alta parte decat in tara noastra. Alaturi de fosnetul paginii de ziar proaspat tiparit in Anglia, Franta sau Germania, recomandam sa va incepeti diminetile cu o cafea excelenta si un croissant aburind.
1.Vio, dezvaluie te rog cititorilor nostri cine este “VIO” de fapt si cum a reusit el sa se afirme intr-un oras nou si intr-un timp relativ scurt.
Am ajuns la Cluj prin 2005, la facultate, dar contact cu barul am avut pentru prima data in 2008. Pe atunci inca nu stiam ca asta voi dori sa fac toata viata. Am inceput ca ajutor barman/barman. Dupa aceasta prima experienta am incercat si alte domenii, dar prin eliminare am ajuns la concluzia ca locul meu este dupa bar! Trebuie sa recunosc ca fara indrumarea lui Misha nu as fi acum unde sunt. Cat despre “afirmare” eu sunt doar de parere ca trebuie sa fii pasionat, dedicat si bun in ceea ce faci. Iar eu sunt foarte pasionat.
2.Spune-ne 3 motive pentru care iti place acest domeniu si… daca nu e secret, spune-ne si unde te vezi in viitorul apropiat.
Imi place acest domeniu deoarece imi ofera o anumita libertate, ma pot exterioza si simt ca este un “job” in care sunt apreciat pentru personalitatea mea si pentru ceea ce sunt eu de fapt. Si evident este un domeniu lipsit de stres! Pentru viitorul apropiat sau departat, domeniul tot acesta va ramane insa cel mai probabil la un alt nivel, imi doresc sa fiu consultant pentru cei care urmeaza sa deschida noi locatii sau de ce nu, pentru cei care sunt deja pe piata, dar vor sa fie mai buni.
3.Personal, ma bucur cand o noua locatie din oras porneste cu o echipa pregatita si bine pusa la punct. Faptul ca Chelsea Cigar Lounge te are pe tine si pe colegii din echipa ta – Ritz 2nd bartender, Marius si Eli, denota faptul ca avem de a face cu o locatie premium unde calitatea serviciilor si a produselor primeaza. Ne amintesti te rog cateva lucruri prin care va diferentiati de alte cafenele din oras?
Da, intr-adevar este un lucru important ca oamenii din echipa sa fie bine pregatiti, chiar de la inceput. Ne putem mandri cu faptul ca orasul nostru are oameni calificati in domeniu, care stiu ce au de facut si care sunt pasionati de ceea ce fac. Ma bucur ca ii am alaturi pe unii dintre cei mai buni si faini colegi. Cat despre Chelsea, putem spune cu mana pe inima ca se diferentiaza prin mai multe lucruri de alte locatii, dar hai sa punem accentul deocamdata doar pe faptul ca avem un meniu extrem de bogat si bine pus la punct, care contine doar produse premium si super-premium, pe faptul ca avem muzica de calitate, in special jazz, trabucuri originale si, nu in ultimul rand, presa straina. Deci este locatia perfecta atat pentru o intalnire de afaceri cat si pentru o intalnire romantica.
4.Si, pentru ca am onoarea sa stau de vorba cu un adevarat specialist, te rog sa ne recomanzi cateva specialitati pe care le putem savura numai si numai la voi.
Imi este greu sa aleg… Pe viitor, impreuna cu Ritz (colegul meu) vom crea mai multe cocktail-uri care vor fi specialitatea casei, iar daca noi punem imaginatia la contributie nu exista sa nu iasa ceva extrem de sofisticat… si bun! Dar uite, un preparat care este special si il avem doar noi este “Jacky”, o bautura pe baza de whiskey si miere. in rest trebuie sa fiti cu ochii pe noi si veti afla noutatile!
Vio, iti multumesc pentru timpul acordat si iti doresc mult succes la competitia din decembrie, mai exact la SCAE Barista Championship. Ne mandrim cu tine si iti multumim pentru cafeaua extrem de buna ce iese din mana ta. Nu degeaba se spune ca “ai arta cafelei la degetul mic!” Iar pe voi, dragi cititori va invit in cea mai sofisticata, noua si jazzie locatie din oras. Pentru un intro, accesati pagina lor de facebook/ChelseaCigarLounge
Andrea Gergely