De Citit : Concursuri

La ce te gandesti cand auzi de Oxford?

| 25 octombrie

La ce te gandesti cand auzi de Oxford? La un hotel, un dictionar, o marca de pantofi sau o universitate? Credem ca stim cel mai probabil raspuns, venit in urma celebritatii date de o spectaculoasa traditie a stiintelor, a cercetarii si a performantelor absolventilor, nu in ultimul rand a dezbaterilor. Un concurs minunat, antrenant in care premiile nu ar trebui ignorate.

Programul Closer to Oxford www.closer2oxford.ro initiat de ARDOR si partenerii sai in acest an universitar porneste de la premisa ca universitatea este cel mai profitabil loc in care iti poti pune la incercare ideile. Sub sloganul "e timpul pentru argumente", proiectul aduce mai aproape de spatiul academic romanesc un model de dezbatere care incurajeaza civilitatea, responsabilitatea dialogului si schimbul de idei pe subiecte de interes public.
Debate-ul online este prima invitatie pe care proiectul ti-o propune. Dilema la care trebuie sa raspunda argumentele tale este una controversata: E timpul ca posturile de televiziune private sa aiba responsabilitati educationale fata de public?

Sunt doi pasi pe care trebuie sa-i faci, daca esti student sau masterand in Bucuresti, Iasi, Cluj sau Timisoara:

1. Suna-ti un prieten/prietena si convinge-i sa faceti echipa de doi. Daca nu ai echipa, iti gasim noi.

2. Inregistreaza-te pe site-ul www.closer2oxford.ro pana pe 29 octombrie si vei afla daca sunteti afirmatori sau negatori. Gata, esti in proiect!

Iti recomandam sa iei in serios acest joc, te poate duce departe. Pe www.closer2oxford.ro gasesti kit-uri de argumentare, regulament de debate, materiale de research si alte resurse care iti stau la dispozitie si care pot fi pretioase pentru tine. Primii 16 clasati in urma arbitrajelor vor primi abonamente pe un an la Foreign Policy Romania si pe trei luni la British Council Library.

O sesiune de lectura critica pe texte din jurnale internationale de prestigiu este bonus pentru primii clasati, urmand ca motiunea sa fie expusa audientei intr-o dezbatere publică model "Oxford" in luna decembrie, in Universitatea ta.

Te invitam intr-unul din cele mai populare "sporturi" practicate in marile universitati din lume!